Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Renfe inicia la devolució de la fiança dels abonaments gratuïts
  • CA

Aquest dilluns és el primer dia a partir del qual Renfe comença la devolució de la fiança dels títols d’abonaments gratuïts de Mitja Distància i Rodalies que es van comprar durant el 2022. Són més de 750.000 usuaris, si bé el retorn econòmic –20 euros en el cas dels títols de Mitja Distància i 10 en els de Rodalies– serà diferent en funció del mètode de pagament. Així, els qui van fer-ho amb targeta de crèdit rebran la fiança al seu compte de manera automàtica mentre que, en canvi, les persones que van pagar amb efectiu s’hauran de dirigir als punts de venda de les estacions a partir del 15 de gener. A més, Renfe posa a disposició una línia telefònica específica per qualsevol consulta o dubte que pugui sorgir durant el tràmit (91 919 15 67).

En ambdós casos el requisit és haver realitzat un mínim de 16 viatges entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de l’any passat. En aquest sentit, Renfe ha alertat que la devolució no es durà a terme si s’ha fet un “ús irregular” dels abonaments, entès com el fet de reservar una plaça de Mitja Distància i no viatjar després o fer-ho, com a mínim, tres vegades. Els usuaris que van aplicar aquesta pràctica, que generava la retirada de l’abonament gratuït durant un mes, ja han estat avisats.

757.639 abonaments bonificats a tot el país

Renfe va expedir un total de 757.639 abonaments gratuïts a tot Catalunya entre l’1 de setembre i el 31 de desembre del 2022, 620.000 dels quals van ser de Rodalies -suposa un 81,8%- i els altres 118.000 de Mitja Distància, que representa un 15% del total.

D’altra banda, aquests títols bonificats es mantindran durant tot el 2023 i es podran comprar mentre estiguin vigents. En aquest sentit, els nous títols es podran usar fins el 30 d’abril, moment a partir del qual caldrà renovar-los novament. Igual que en el 2022, per aconseguir els bitllets serà necessari dipositar una fiança de 10 euros per Rodalies i de 20 euros per Mitja Distància. També es manté el descompte del 50% pels serveis ferroviaris d’Avant. Atenent dades de Renfe, fins al 2 de gener 230.000 persones de tot l’Estat havien adquirit nous abonaments bonificats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa