Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rebutjada la querella dels taxistes contra Uber i Cabify presentada pel seu advocat estrella
  • CA

La jutgessa de l‘Audiència Nacional ha rebutjat la querella presentada per taxistes contra Uber i Cabify. L’advocat estrella del sector, Elpidio Silva, havia redactat la querella en nom de 2.000 taxistes. En l’auto, al qual ha tingut accés el TOT Barcelona, la jutgessa de l’Audiència Nacional argumenta que un dels delictes de què acusaven les VTC, el d’alteració de preus, no és possible perquè el sector de la mobilitat està “fortament intervingut” per l’administració.

[r:2]

Aquest delicte era clau perquè l’Audiència Nacional admitís a tràmit la querella. En considerar-lo inexistent, la jutgessa rebutja admetre-la i emplaça els taxistes a portar el cas als jutjats territorials. L’auto de la jutgessa no entra al fons dels delictes de què acusen els taxistes a Uber i Cabify, però sí nega que existís l’alteració de preus i, per tant, s’inhibeix del cas.

[r:1]

Aquesta querella apuntava a 18 empreses i 39 persones, entre elles el president d’Unauto VTC Catalunya, Josep Maria Goñi. Els taxistes van presentar la querella en una roda de premsa amb l’advocat estrella del sector i van assegurar que apuntaven a una “trama” formada per Uber i Cabify. 

Els delictes que inclou la querella són el d’alteració de preus, administració deslleial, contra la Hisenda pública, contra el dret dels treballadors, d’estafa i de blanqueig de capitals. 

Més notícies
Mala maror entre taxistes i l’advocat Elpidio Silva pels honoraris de la batalla contra les VTC
Notícia: Mala maror entre taxistes i l’advocat Elpidio Silva pels honoraris de la batalla contra les VTC
Comparteix
L'exjutge els demana un plus de 800.000 euros per haver expulsat Uber i Cabify de Barcelona
Elpidio José Silva, Alberto 'Tito' Álvarez i Cesc Roca en la presentació de la querella. | A. L.
Dos mil taxistes es querellen contra la “trama” d’Uber i Cabify
Notícia: Dos mil taxistes es querellen contra la “trama” d’Uber i Cabify
Comparteix
Acusen 15 persones, 12 empreses i les dues apps de cometre sis delictes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa