Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ofensiva contra els bicitaxis: posen el 10% de les multes de tot el 2021
  • CA

La Guàrdia Urbana va presentar fa uns dies el dispositiu especial per a la temporada estival, amb un increment del 12% dels efectius per respondre als diferents fronts que el cos policial considera que seran claus a la ciutat. I un d’ells són els bicitaxis. De fet, l’Ajuntament ha demanat a la Generalitat que els prohibiexi: “Estem disposats a fer-hi front de manera específica, no volem aquesta activitat econòmica de transport i d’ocupació de l’espai públic a la ciutat, genera problemes d’ocupació de l’espai i posa en risc la seguretat de passatgers, conductors i vianants”, deia el tinent d’alcalde de seguretat ciutadana, Albert Batlle.

Campanya de multes per dissuadir

Fins al març s’ha saldat amb 1.000 denúncies, i el 2021 van superar les 4.000. Una política de sancions que l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana intensifiquen, i que aquest cap de setmana ha tingut el seu màxim exponent: en dos dies s’han posat el 10% de les sancions que es van posar durant tot l’any passat. En concret, la Guàrdia Urbana de Barcelona va interposar el cap de setmana passat 406 denúncies a bicitaxi en el marc del dispositiu especial de seguretat d’estiu que es va iniciar l’1 de juny.

En una compareixença a la comissió de presidència, Albert Batlle ha donat la xifra, i ha insistit que el control de la circulació d’aquests vehicles és un eix prioritari del dispositiu d’estiu. Una activitat que creu que genera problemes en termes de circulació, seguretat i ocupació de l’espai públic: “Mentre la Generalitat no posi fi a la pràctica, des de l’Ajuntament se sancionaran els incompliments de l’ordenança d’usos de la via pública”.

Prohibir els bicitaxis, en mans de la Generalitat

El problema dels bicitaxis és que implica la realització d’un servei de transport sense la llicència d’activitat corresponent. En tot cas, tots els grups del consistori van donar suport a la petitció, tret de Junts, que es va abstenir. Collboni, a més, va insistir que no es vol prohibir l’ús del vehicle en si, sinó l’activitat econòmica vinculada.

P

Més notícies
Bicitaxis i trixis al passeig Marítim / GUB
Lladres, bicitaxis i botellots: els grans fronts de la policia a l’estiu
Notícia: Lladres, bicitaxis i botellots: els grans fronts de la policia a l’estiu
Comparteix
La Guàrdia Urbana presenta el dispositiu especial per a la temporada estival, amb un increment del 12% dels efectius

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa