Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrenquen les obres del nou carril bici de la Via Augusta de Barcelona

Les obres per habilitar el nou carril bici de la Via Augusta de Barcelona arrencaran aquest dilluns. Segons ha informat el consistori aquest diumenge en un comunicat, els treballs arrencaran al tram central d’aquesta artèria de la capital catalana, en concret entre l’avinguda de la Riera de Cassoles i el carrer de Ganduxer.

La previsió municipal és que l’actuació s’allargui prop de cinc mesos i permeti habilitar dos carrils bici unidireccionals a banda i banda, deixant l’espai central de la via per a la circulació de vehicles com fins ara. Tot i que es preveuen alteracions de la mobilitat, l’Ajuntament assegura que mentre tinguin lloc les obres es garantirà la circulació tant dels vianants i com dels cotxes.

Una transformació complicada

La fisonomia peculiar de la Via Augusta ha obligat els tècnics del consistori a contemplar diverses solucions pel que fa a l’amplada i la redistribució de carrils d’aquesta artèria. En aquest sentit, aquesta nova via pedalable variarà d’entre 1,5 i 2,2 metres d’amplada segons el tram i entre la Riera de Cassoles i la plaça de Molina un dels dos sentits serà l’oposat al de la resta de vehicles. A la resta de zones tot el traçat anirà pel carril més proper a la vorera i en el sentit del trànsit. A més, es col·locaran elements de cautxú per separar el trànsit de cotxes del carril bici i també s’adaptarà la senyalització.

A partir de l’any vinent està previst que es completi el carril sencer fins al carrer de Dolors Monserdà, de manera que es pugui acabar de connectar d’una manera eficient els districtes de Sarrià-Sant Gervasi i de l’Eixample amb un sol carril per a bicicletes.

Més carrils bicis nous a Barcelona

No és l’únic tram en què l’Ajuntament vol fomentar l’ús de transport ecològic. Al setembre, el consistori va anunciar que té previst arrencar el pròxim mes de novembre les obres de la nova infraestructura que connectarà la plaça de Lesseps amb la ronda de Dalt passant pel barri de Vallcarca, una zona que actualment no té cap mena d’espai destinat als ciclistes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carles 6 a novembre 06, 2022 | 23:11
    Carles 6 novembre 06, 2022 | 23:11
    Nova frikada i els veïns de perfil....son carrers amb trànsit de sortida de BCN, la Kolau i la seva colla de fanàtics estan destrossant.BCN....els carrers de pujada tenen moltes bicis oi?. A la.zona alta la.gent no usa bici.oi?
  2. Icona del comentari de: FRAN BCN a novembre 07, 2022 | 11:05
    FRAN BCN novembre 07, 2022 | 11:05
    Hi ha una demanda brutal dels veïns de la zona de carrils bici? Tic tac....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa