Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els cotxes cediran una part de la via Augusta a les bicicletes

La via Augusta de Barcelona transformarà la seva fisonomia per cedir espai a les bicicletes. Segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar el TOT Barcelona, l’Ajuntament preveu eliminar en funció del tram un carril de trànsit o de serveis -inclòs l’aparcament- per sentit, conformant d’aquesta manera dos carrils bici unidireccionals a banda i banda.

Fonts municipals apunten que la previsió és que les obres per habilitar aquests dos nous carrils bici a la Via Augusta arrenquin aquest mes de novembre, però no concreten encara la data exacta. La implantació d’aquesta via pedalable es podrà traduir en l’eliminació de fins a dos carrils de circulació en alguns trams. En altres punts d’aquesta artèria barcelonina, el consistori només contempla eliminar l’espai que actualment està destinat a serveis o a aparcament ordinari. La intenció d’aquesta nova infraestructura, doncs, és acabar de connectar d’una manera eficient els districtes de Sarrià-Sant Gervasi i de l’Eixample amb un sol carril per a bicicletes.

Més carrils bicis nous a Barcelona

No és l’únic tram en què l’Ajuntament vol fomentar l’ús de transport ecològic. Al setembre, el consistori va anunciar que té previst arrencar el pròxim mes de novembre les obres de la nova infraestructura que connectarà la plaça de Lesseps amb la ronda de Dalt passant pel barri de Vallcarca, una zona que actualment no té cap mena d’espai destinat als ciclistes.

L’Eixample és un altre dels districtes que cedeix espai a la bicicleta. En aquest cas, el carril bici estarà ubicat al carrer de Manso del barri de Sant Antoni, entre els carrers del Comte Borrell i l’avinguda del Paral·lel.

Propostes presentades als pressupostos participatius

El nou carril bici de via Augusta, així com d’altres com aquest últim del barri de Sant Antoni són propostes dels pressupostos participatius de l’any passat. En el cas de l’Eixample, a diferència d’altres exemples, l’opció no va acabar prosperant, però l’Ajuntament ha decidit tirar-la endavant de totes maneres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a octubre 20, 2022 | 23:42
    JordiP octubre 20, 2022 | 23:42
    L'Ajuntament és una gàbia de pssicòpates fanàtiques dels fems d'equins. Crec que estan preparant un pla per a substituir els taxis de Barcelona per tartanes pintades de negre i groc. No giren rodones, no.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa