Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Noves cancel·lacions de vols al Prat: una trentena aquest diumenge
  • CA

Aquest diumenge l’Aeroport de Barcelona-El Prat viu una nova jornada de vaga, convocada pels tripulants de cabina de la companyia Vueling. L’aerolínia, com ja ha fet en les anteriors convocatòries de vaga, ha cancel·lat 28 vols a l’aeroport de Barcelona-el Prat aquest diumenge, 64 al conjunt de l’Estat. Un 83% dels avions que s’havien d’enlairar o aterrar des de la nostra ciutat funcionaran amb normalitat, i pel que fa als passatgers afectats, segons informa Vueling en un comunicat, un 91% dels viatgers ja tenen una alternativa de viatge, és a dir, han estat reubicats en un altre vol o han rebut el reemborsament dels diners.

En vaga fins el 31 de gener

La vaga va començar l’1 de novembre, i el sindicat l’ha convocat fins al 31 de gener, els dilluns, els divendres i els diumenges, i també els festius, coincidint per tant amb el pont de la Puríssima i també amb les festes de Nadal. Els treballadors ja van amenaçar aquest estiu amb una vaga per aconseguir una pujada del sou. La plantilla també es van manifestar davant les oficines de la línia aèria reclamant un increment del salari, i ara s’ha materialitzat.

Stavla exigeix una actualització salarial del 13,40 % per als tripulants de cabina, una xifra que el sindicat estima que es correspon amb la inflació i també amb el nivell de vida a Barcelona.

Tot i les jornades de vaga que ja porta el sindicat, la companyia Vueling, segons els treballadors, encara no ha posat sobre la taula cap proposta que els faci pensar que hi ha voluntat d’acord, i per tant, la vaga segueix en marxa. És més, el sindicat convocant ja ha amenaçat que la vaga es convertirà en indefinida més enllà del 31 de gener si no hi ha avenços rellevants en la negociació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa