Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova marxa lenta de camioners a les rondes la setmana que ve
  • CA

Crida a la “participació massiva” dels transportistes en una nova tanda de protestes per circular en marxa lenta per les rondes de Barcelona, previstes pel 20, 21 i 22 de desembre, els tres primers dies de la setmana que ve. Si els camioners van manifestar-se tres cops el mes passat contra les restriccions de la Zona de Baixes Emissions provocant cues quilòmetriques durant algunes hores a la ronda Litoral, ara les patronals del transport convoquen una vaga a les portes del Nadal, en aquest cas per la falta d’acord amb el Govern espanyol sobre els costos que el sector del transport de mercaderies per carretera fa front en la seva activitat.

La convocatòria d’aturada del transport de la setmana que ve s’estén a tot l’Estat i a Barcelona es vol fer notar dificultant el trànsit a les vies d’accés i de sortida que circumden la capital catalana. Una de les entitats adherides a la protesta és l’Associació General d’Autònoms-Pimes de Transportistes de Catalunya (AGTC). A través d’un comunicat, ha explicat que la marxa lenta està prevista dilluns de 09.00 a 13.00 hores. L’anunci augura circulació densa i dificultats per moure’s en vehicle a inicis de la setmana que ve a Barcelona.

Els camioners estan citats a concentrar-se a la Zona Franca a partir de les 08.00 hores i, des d’allà, iniciaran un trajecte on recorreran la ronda Litoral i enllaçaran després amb la ronda de Dalt circulant en fila a 20 quilòmetres per hora, “sense possibilitat d’abandonar el vehicle”, apunta l’AGTC.

El sector del transport de mercaderies protesta per la reducció dels temps d’espera en les operacions de càrrega i descàrrega i, alhora, reivindica que els camioners estiguin exempts del pagament de peatge en autovies, una reducció en les cotitzacions dels conductors de vehicles pesats a la Seguretat Social en concepte d’accidents, el manteniment de la devolució mensual d’una part de l’impost d’hidrocarburs que es paga pel gasoil i retorn per part del Ministeri d’Hisenda de tot l’import que es va abonar en concepte de cèntim sanitari, entre altres reclamacions.

Més notícies
Els Mossos han detingut l'home davant d'una farmàcia del carrer Tuset / CME
Un home roba una furgoneta i desferma el caos a Sant Gervasi
Notícia: Un home roba una furgoneta i desferma el caos a Sant Gervasi
Comparteix
Els Mossos l’han detingut després tenir un accident a la Diagonal i intentar amargar-se en una farmàcia
El taxista ha rebut almenys dues ganivetades / Élite Taxi
Un taxista, apunyalat després d’una discussió amb un ciclista
Notícia: Un taxista, apunyalat després d’una discussió amb un ciclista
Comparteix
Els Mossos busquen l’agressor, que ha fugit després de la baralla

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dr Sallop a desembre 17, 2021 | 18:27
    Dr Sallop desembre 17, 2021 | 18:27
    Gracies per censurar i no publicar els meus comentaris, ho portare a Europa.
  2. Icona del comentari de: Jathodire a desembre 17, 2021 | 19:20
    Jathodire desembre 17, 2021 | 19:20
    Aquesta vaga tan sols la fan a Cat oi? No hay mas preguntas señoria.
  3. Icona del comentari de: Ricard a desembre 17, 2021 | 19:31
    Ricard desembre 17, 2021 | 19:31
    Pancastellanistes, és sedició!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa