Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
En marxa les obres d’un nou carril bici al centre de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquesta setmana les obres per implantar un nou carril bici al centre de la ciutat. El nou tram de la xarxa pedalable de la capital catalana estarà ubicat a la ronda de Sant Pere, entre els carrers de Girona i de Roger de Llúria, estarà segregat de l’asfalt i serà bidireccional.

Segons informa aquest dimecres el consistori barceloní en un comunicat, aquest nou carril per a bicicletes comptarà amb senyalització específica i semaforització i la previsió és que pugui estar enllestit de cara al pròxim mes d’abril. En aquest sentit, l’actuació permetrà donar continuïtat a l’actual tram de via pedalable que ja existeix en una part de la ronda de Sant Pere, aconseguint d’aquesta manera enllaçar la zona de l’Arc de Triomf amb la plaça d’Urquinaona amb un sol carril bici.

L’executiu també té en marxa des de principis d’any els treballs del carril bici que s’està implementant al carrer de Mallorca, entre el carrer del Clot i el de Cartagena. Es tracta d’un nou carril bici segregat i unidireccional que discorre per la banda mar d’aquest carrer del districte de l’Eixample de la capital catalana i que servirà per unir el carril bici ja existent en un dels trams del carrer del Clot amb la infraestructura que ja està en funcionament al carrer de Mallorca. En aquest cas, la previsió és que l’actuació també pugui culminar-se de cara al mes d’abril.

Objectiu: una xarxa de 272 quilòmetres pedalables

Cal recordar que un dels objectius del govern municipal és poder configurar una xarxa de carrils bici per tota la ciutat que superi els 272 quilòmetres. Per aconseguir-ho, l’executiu està treballant per augmentar i millorar l’actual infraestructura ciclista, amb actuacions per baixar carrils bici de vorera a calçada, afavorir la permeabilitat de la xarxa i millorar l’amplada dels carrils.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fran BCN a març 01, 2023 | 22:29
    Fran BCN març 01, 2023 | 22:29
    Sisplau Ajuntament ja n'hi ha prou se tanta xorrada, estrenyent els carrers només provoca més embussos, més contaminació i més estress . Només cal veure el carril bici +bus de pujada per av Vallcarca, una altra frikada....més embussos i transit són uns genis...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa