Multa a una empresa del grup Cabify per ignorar els 15 minuts de precontractació

El conseller de Territori en funcions, Damià Calvet, celebra la sentència i considera que pot marcar un precedent

El jutjat del Contenciós-Administratiu número 16 de Barcelona ha condemnat l’empresa del grup Cabify Prestige&Limousine a pagar una multa de 601 euros per no respectar el període de precontractació de 15 minuts, que és el temps mínim que ha de transcórrer entre que l’usuari sol·licita el servei i el conductor el recull. Aquest és un dels punts inclosos en el decret llei de mesures urgents en matèria de transport de viatgers mitjançant el lloguer de vehicles amb conductor (VTC) que el Govern va aprovar el gener de 2019.

Pel conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, la sentència “avala” la normativa i pot marcar doctrina perquè no admet recurs. Es tracta de la primera sentència que es dicta en el marc dels recursos presentats arran de les sancions del departament de Territori. La resolució conclou que els 15 minuts no es poden comptabilitzar des que l’usuari fa la seva sol·licitud sinó des de l’acceptació de les dues parts.

La inspecció duta a terme per la Generalitat que ha finalitzat amb aquesta multa va demostrar que el termini va ser menor i que es podria considerar l’alta a Cabify com la formalització d’un contracte de transport. En el seu dia, el 13 d’agost del 2019, la Generalitat va imposar els 601 euros que ara l’empresa haurà d’abonar.

Més informació

Nou comentari