Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una avaria deixa sense servei un tram de la línia L1 del metro de Barcelona

Afectacions a la línia L1 del metro de Barcelona. Una avaria en un dels trens que circulen per aquest recorregut ha deixat aquest dissabte sense servei un tram d’aquesta línia durant prop d’una hora. En concret, la circulació ferroviària s’ha vist interrompuda entre les estacions d’Universitat i Marina.

La incidència s’hauria produït aquest dissabte poc abans de les nou del matí i els tècnics de TMB han treballant per resoldre el problema com més aviat millor i així recuperar el servei habitual. L’avaria s’ha comunicat a través dels plafons informatius de les estacions de la línia L1 i també a través de la megafonia de les estacions.

En concret, la línia L1 només ha estat en funcionament durant prop d’un hora entre les estacions d’Hospital de Bellvitge i Universitat i entre les de Marina i Fondo, de manera que les parades afectades del recorregut han estat un total de cinc.

La línia 9 del metro, prioritat del nou Govern

El nou govern de la Generalitat tindrà en el desenvolupament de la línia 9 del metro una de les seves prioritats. Així ho ha confirmat aquesta setmana el flamant conseller de Territori, Juli Fernández, que va assegurar dimecres que la implementació completa d’aquesta infraestructura permetrà “treure uns 8.000 cotxes de la xarxa viària”.

En la seva primera intervenció al Ple del Parlament després del seu nomenament, Fernández va destacar la importància de continuar tirant endavant un projecte com la línia 9, que no només implica reduir les emissions per aquesta pèrdua de vehicles en circulació a les carreteres, sinó que també permetrà en un futur que es realitzin prop de 110 milions de viatges anuals només per aquest recorregut.

Obres en marxa

Cal recordar que les esperades obres del tram central de la línia 9 del metro es van reprendre el passat mes de juny, posant d’aquesta manera punt final a un periple de gairebé una dècada d’estancament que s’ha acabat traduint en una inversió extraordinària en manteniment de 7,5 milions d’euros per part de les administracions públiques. Durant el primer mes i mig des de la represa de les obres, la tuneladora que ha d’obrir-se pas sota els barris de Pedralbes i Sarrià va completar aproximadament el 7% del recorregut que separa el passeig de Manuel Girona i la plaça de Lesseps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa