Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El metro manté l’horari restringit de nit malgrat la fi del toc de queda
  • CA

La fi del toc de queda aquest dijous a Catalunya no implica de moment que el metro de Barcelona recuperi el servei ininterromput de la matinada del dissabte al diumenge. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha informat aquest dimecres que els horaris adaptats a les restriccions per la pandèmia es mantindran mentre continuen vigents “les restriccions a la restauració i de tancament de l’oci nocturn per contenir el brot epidèmic”.

L’ATM ha indicat que els trens de metro, Ferrocarrils de la Generalitat i tramvia circularan fins a les dues de la matinada tant divendres, 22 de gener, com dissabte, 23 de gener. L’organisme ha explicat que ho ha resolt així a instàncies de les administracions que formen part del consorci de l’ATM -la Generalitat de Catalunya, diferents ajuntaments i altres institucions de l’àrea metropolitana de Barcelona- i els principals operadors de transport públic.

Alhora, les línies de Nit Bus de l’àrea metropolitana i els busos nocturns de la Generalitat que connecten Barcelona amb poblacions i comarques de fora de la seva conurbació mantindran l’horari habitual. En aquest cas, els busos nocturns no han deixat de circular durant l’horari del toc de queda per tal de facilitar el retorn a casa dels treballadors que ocupen el lloc de feina de nit.

La Generalitat ha comunicat l’aixecament del confinament nocturn, vigent fins aquest dijous. En paral·lel, es prorroga almenys una setmana més la resta de mesures, com la limitació de qualsevol reunió a 10 persones com a molt, la reducció de l’aforament a la meitat a l’interior dels locals d’hosteleria, el tancament dels establiments d’oci nocturn i la recomanació de practicar el teletreball. Tot i que el nombre d’ingressos als hospitals i les UCI comença a decaure tímidament, l’afluència als centres de salut per presumptes contagis de Covid continua sent elevada, com ha sigut visible en les últimes setmanes de sisena onada, i el risc de rebrot continua pujant a Catalunya.

Per altra banda, l’ATM ha recordat que dur la mascareta posada continua sent obligatòria dins del transport públic. El tapaboques s’ha de dur posat en tot el trajecte i, alhora, també s’aconsella no parlar durant el desplaçament per evitar que el virus s’escampi.

Més notícies
Els preus dels lloguers a Barcelona s'han disparat un 25% segons Idealista PIXABAY
Només el 10% dels pisos de lloguer de Barcelona s’ajusten al bo jove
Notícia: Només el 10% dels pisos de lloguer de Barcelona s’ajusten al bo jove
Comparteix
El portal Fotocasa estima que si l'ajut s'eleva fins als 900 euros de lloguer, seria el 18% dels pisos
Fragment del vídeo on es veuen les bosses que contenen les mascaretes no homologades / GUB
Requisades una multitud de mascaretes i de tests d’antígens fraudulents
Notícia: Requisades una multitud de mascaretes i de tests d’antígens fraudulents
Comparteix
Una intervenció iniciada en un local on els treballadors no duien tapaboques destapa el botí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa