Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La mascareta resisteix a les andanes del metro
  • CA

La mascareta continua integrada al paisatge del metro de Barcelona, encara que des d’aquest dimecres 20 d’abril ja no és obligatòria a les andanes ni als passadissos dels intercanviadors. Com ha pogut comprovar el TOT Barcelona, la immensa majoria dels viatgers han mantingut l’hàbit de posar-se mascareta en entrar al metro i la mantenen posada tant a andanes com als vagons.

La nova rutina encara no s’ha instaurat i molts barcelonins han expressat la seva sorpresa per noves situacions en les que són l’única persona present amb mascareta o l’única que ja no la porta. Més enllà del risc de contagi de Covid, hi ha qui prefereix portar-la per reduir l’exposició a altres virus com la grip o simplement a la contaminació i les males olors. Així, hi ha qui es pregunta si la mascareta no ha arribat per quedar-se i passarà a ser un complement usat per una part de ciutadania en moments o èpoques de l’any que els faci sentir més segurs.

El Consell de Ministres del govern espanyol va aprovar la vigília la fi de les mascaretes en espais interiors, que va entrar en vigor després més de de dos anys d’obligatorietat. Tot i això, l’Estat ha mantingut algunes excepcions, com per exemple, l’interior del transport públic i àmbits sanitaris com els hospitals, residències i les farmàcies.

Mascaretes en un intercanviador del metro el primer dia que no és obligatòria / Edgar Sapiña
Mascaretes en un intercanviador del metro el primer dia que no és obligatòria / Edgar Sapiña

A qualsevol mitjà de transport públic només s’ha de dur la mascareta mentre es viatgi: és a dir, dins dels autobusos, trens, tramvies o combois de metro. En canvi, el seu ús és només voluntari a les andanes i a les entrades de les estacions, segons va explicar en roda de premsa la ministra de Sanitat, Carolina Darias. En l’àmbit laboral, com oficines i botigues, també es recomana la seva retirada, però el departament de recursos humans de cada empresa té llibertat per decidir si encara la veu necessària per garantir la salut dels treballadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa