Si bé a partir de dimecres decau l’obligatorietat de dur mascareta en interiors, amb l’excepció del transport públic, els hospitals i les residències de gent gran, sabem si al nostre lloc de treball també ens la podrem treure? Cada empresa decidirà si continua sent obligatòria la mascareta o no, i els treballadors que no en facin cas s’exposaran a multes o fins i tot a ser acomiadats. Així que informeu-vos bé amb la vostra empresa. El govern espanyol deixa en mans dels departaments de riscos laborals decidir si la mascareta ha de continuar sent obligatòria o no, semblant a allò que s’ha establert per a les sales de cinema. 

Mantenir o no la mascareta al lloc de treball dependrà de les condicions de cada empresa, com ara l’espai, la ventilació o el nombre de treballadors. Ho explica en declaracions a RAC1 el president del Club Cecot de Recursos Humans, Àngel Buxó: “Dependrà molt de l’empresa, del sector, dels llocs de treball, de les dimensions, etc. Dependrà de moltes coses i el servei de prevenció farà la seva recomanació”.

Multes i acomiadaments?

De fet, el que decideixin els equips de prevenció serà d’obligat compliment. I per tant, si et negues a portar la mascareta, pots ser sancionat o fins i tot acomiadat, com ja passa ara. Ho explica Pere Vidal, advocat i professor col·laborador de Dret a la UOC, a RAC1: “Si el servei de prevenció ha determinat que s’obliga a utilitzar la mascareta, el treballador no pot decidir per ell mateix no portar-la. L’empresa l’haurà d’advertir o sancionar i pot arribar inclús a un acomiadament disciplinari”.

Per altra banda, aquelles empreses on l’espai i la ventilació no siguin els adequats i no hagin demanat cap anàlisi de prevenció també podrien rebre multes d’uns 7.500 euros per part d’Inspecció de Treball. Així doncs, ateneu bé a les indicacions del departament de recursos humans de la vostra empresa.

Nou comentari

Comparteix