Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquesta és la línia de tramvia que deixarà de funcionar aquest estiu

Barcelona es prepara per a un estiu amb diverses afectacions a la mobilitat. De la mateixa manera que la línia quatre del metro de la capital catalana patirà afectacions temporals a causa de les obres de renovació de les vies del tram central, les obres que s’estan duent a terme per connectar al Tramvia per la Diagonal entre la plaça de les Glòries i Verdaguer obligaran a tallar la circulació de la T4 de tramvia a partir del 26 de juny i es mantindran aturades fins al 31 d’agost.

Per fer front, però, a l’afluència de passatgers que fan ús habitualment d’aquest servei i que no podran fer-ho durant els mesos d’aturada, es reforçarà el nombre de trens a la xarxa de mobilitat subterrània de la capital catalana per tal de suplir la demanda. Es tracta d’una mesura necessària perquè la T4 no és l’única que veurà el seu recorregut afectat durant l’estiu. En aquest mateix període, la T5 i T6 del servei de tramvia acabarà els seus recorreguts a la parada de la Farinera, és a dir, una parada abans de l’habitual, ja que la de les Glòries estarà sense servei.

La pitjor part de les afectacions al sistema de transport públic de la ciutat comtal, però, se l’endú la línia 4 del metro, coneguda com a línia groga segons el sistema de classificació per colors. En concret, aquesta línia de metro -la més utilitzada per anar a les platges- interromprà la circulació a sis parades, de Ciutadella-Vila Olímpica i Girona del 26 de juny al 31 de juliol. Tot i la durada de les reformes, no totes les parades es mantindran tancades durant tot el temps, ja que es preveu que a principis d’agost el servei només es vegi limitat des de Jaume I fins a Girona.

Alternatives de mobilitat

Per suplir el tall a la línia de metro, des de TMB avisen que posaran en marxa un servei especial amb autobusos articulats amb “el nombre màxim que es pot posar en circulació al carrer” per tal de minimitzar les afectacions que puguin causar les obres. Des de TMB recorden també que es podrà accedir sense inconvenients a les platges de Barcelona a través de la línia 2, que també permet arribar-hi. I de la mateixa manera que activaran aquestes alternatives per al metro, per suplir el transport amb tramvia, es crearà un servei de bus llançadora entre Glòries i l’Estació de Sant Adrià amb nou parades per al mig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa