Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’IMET amenaça Uber de suspendre-li l’activitat si no opera amb preus tancats
  • CA

L’Institut Metropolità del Taxi (IMET) ha exigit a Uber que compleixi els requisits legals per poder operar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En un comunicat publicat aquest dimarts, l’IMET ha demanat a Uber que ofereixi tarifes de preu tancat –conegudes com a T3– a través de la seva aplicació, tal com estableix el Decret 314/ 2016 de la Generalitat. Segons l’IMET, si Uber opera sense aquesta tarifa, l’activitat de la seva aplicació podria quedar qüestionada i s’hauria de suspendre fins que no es revertís la situació.

Per altra banda, als taxistes que treballin a través de l’aplicació d’Uber i no ofereixin la T3 se’ls obrirà un expedient informatiu, que podria derivar en una sanció amb multes d’entre 251 i 1.250 euros. En el mateix comunicat, l’IMET informa que s’ha enviat un requeriment a Uber perquè comparegui a la seva seu i verifiqui si compleix el que estableix la normativa catalana. Consultat per l’ACN, l’Institut Metropolità del Taxi no especifica quin és el dia escollit perquè Uber presenti la documentació corresponent, però assegura que serà “pròximament”.

Uber es defensa

Fonts d’Uber han explicat al TOT Barcelona que el seu servei d’intermediació “és completament legal” perquè s’ajusta al decret 314/2016 de la Generalitat, que estableix “clarament” que per a “operar un servei amb taxímetre a Barcelona és necessària una notificació prèvia i no una autorització de l’AMB”. La multinacional assegura que va enviar la notificació a l’AMB el novembre de l’any passat i que van començar els tràmits per “operar amb la tarifa T3 de preu tancat”.

Segons la companyia, les aplicacions que ofereixen la T3 “tenen l’obligació d’oferir també el mode taxímetre perquè sempre és un dret del passatger poder fer una carrera amb aquest mecanisme de tarifes, però no a l’inrevés”. I defensen que la seva interpretació està acceptada per l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), que a la seva web ja recull aplicacions autoritzades que només ofereixen el servei de taxímetre. A més, l’Autoritat Catalana de la Competència estaria analitzant aquests serveis d’intermediació per si suposessin una barrera a la competència.

Élite surt al carrer

Per la seva banda, el sector del taxi ha acordat manifestar-se dijous fins al Parlament per denunciar el retorn “il·legal” d’Uber a Barcelona. En una assemblea a l’exterior de l’estació de Sants, Élite Taxi ha aprovat per àmplia majoria concentrar-se de bon matí a les Torres Venecianes de la plaça d’Espanya, recórrer la Gran Via i baixar per Via Laietana, amb parada davant de Foment del Treball, a qui acusen d’emparar l’arribada de la multinacional nord-americana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa