Élite titlla de “traïdors” els taxistes que acceptin treballar amb Uber

El sector del taxi ha acordat manifestar-se dijous fins al Parlament per denunciar el retorn “il·legal” d’Uber a Barcelona. En una assemblea a l’exterior de l’estació de Sants, Élite Taxi ha aprovat per àmplia majoria concentrar-se de bon matí a les Torres Venecianes de la plaça d’Espanya, recórrer la Gran Via i baixar per Via Laietana, amb parada davant de Foment del Treball, a qui acusen d’emparar l’arribada de la multinacional nord-americana.

La manifestació de taxistes té previst acabar davant el Parlament. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha insistit que l’entrada d’Uber a Barcelona “no respecta” el reglament metropolità del taxi i ha avisat els ‘companys’ que treballin per a l’aplicació: “Són uns traïdors i els denunciarem”.

Uber es defensa

Fonts d’Uber han explicat al TOT Barcelona que el seu servei d’intermediació “és completament legal” perquè s’ajusta al decret 314/2016 de la Generalitat, que estableix “clarament” que per a “operar un servei amb taxímetre a Barcelona és necessària una notificació prèvia i no una autorització de l’AMB”. La multinacional assegura que va enviar la notificació a l’AMB el novembre de l’any passat i que van començar els tràmits per “operar amb la tarifa T3 de preu tancat”.

Segons la companyia, les aplicacions que ofereixen la T3 “tenen l’obligació d’oferir també el mode taxímetre perquè sempre és un dret del passatger poder fer una carrera amb aquest mecanisme de tarifes, però no a l’inrevés”. I defensen que la seva interpretació està acceptada per l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), que a la seva web ja recull aplicacions autoritzades que només ofereixen el servei de taxímetre. A més, l’Autoritat Catalana de la Competència estaria analitzant aquests serveis d’intermediació per si suposessin una barrera a la competència.

Colau confia en la normativa

 L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, confiava que el retorn d’Uber a la ciutat no generaria protestes del sector del taxi. Segons ha afirmat en declaracions a Rac1, entén que hi hagi “preocupació general” del sector però ha remarcat que no és la mateixa situació que en el passat perquè ara hi ha una normativa. En aquest sentit, Colau ha assegurat que per operar a Barcelona, les companyies com Uber han de seguir la normativa. “Les institucions vam actuar i vam fer una regulació pionera a l’Estat”, ha dit en relació a les VTC.

Comentaris

  Josep Març 16, 2021 | 13:03
  que diu aquest puto pringat, el que pot treballa del que vol
  Bonni Març 16, 2021 | 14:22
  Tots som iguals davant la llei, per tant tenim dret a u n habitatge digne i per descomptat a treballar del que volem o tanmateix el que trobem perquè és una necessitat , els de UBER també.
  Vergonyós Març 16, 2021 | 15:01
  Són una colla de mafiosos, i el títo una molt mala persona, si és que es pot dir que sigui persona. En tota feina hi ha d'haver competència, legal això si. I si la frau kolau claudica, només continuarà demostrant quin peu calça
  ... Març 16, 2021 | 15:47
  Comportaments quillos. Que cadascú faci el que pugui, que les factures se les paga cadascú.

Nou comentari