Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’AMB rectifica i prepara una nova licitació del Nitbus després de les crítiques de Competència

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) aprovarà un nou plec de condicions per a la licitació del servei públic de transport de viatgers diürn i nocturn (Nitbus) entre Barcelona i municipis al nord de l’àrea metropolitana després que a principis de març l’Autoritat de la Catalana de la Competència (ACCO) critiqués el procés perquè la competència era “restrictiva“. Segons ha explicat l’ACCO aquest dimarts, el passat 23 de març va requerir a l’AMB que retirés la licitació del servei i, segons fonrs de l’ens, així ho va fer en el Consell Plenari d’aquest mateix mes. Ara, aprovarà un nou plec de condicions probablement per a l’abril i que incorporarà els “canvis oportuns”, segons fonts de l’AMB.

Aquest dimarts, l’ACCO —un organisme independent de la Generalitat ha anunciat que la setmana passada va requerir a l’AMB que declarés nul l’acord del Consell Metropolità del 23 de febrer que aprovava la licitació del servei transport públic de viatgers diürn i nocturn entre Barcelona i els municipis del nord de l’àrea metropolitana en considerar que els plecs que regeixen la contractació “limiten de manera greu la concurrència i la competència”.

Per l’ACCO no es justifica que no es divideixi el contracte amb un valor de més de 1.000 milions d’euros i s’uneixin dos contractes anteriors (serveis diürns per una banda i nocturns per l’altra). També constata, entre d’altres, que s’exigeix un nivell de solvència econòmica, tècnica i professional als aspirants que “limita injustificadament” el nombre d’operadors aspirants i avança que impugnarà la licitació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa