Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retencions i més de 350.000 vehicles en l’Operació Sortida per Setmana Santa
  • CA

La segona fase de l’Operació Sortida per Setmana Santa ha estat molt més densa que la primera, que va deixar escasses incidències i un volum de trànsit menor a l’esperat. En 24 hores, de les 15h de dijous i a la mateixa hora de divendres, han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona un total de 353.610 vehicles, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Aquesta xifra representa un 6,2% menys respecte a la Setmana Santa del 2019 i un descens del 19,3% en la mobilitat respecte fa dues setmanes, quan va aixecar-se el confinament comarcal.

Les dades mostren que enguany hi ha més conductors que han optat per marxar el mateix Divendres Sant en comptes d’anticipar-se i moure’s la vigília, com solia ser habitual. Així, fins les 21h de dijous s’havien comptabilitzat 158.000 vehicles, el que representava un descens del 5,7% si es compara amb el mateix dia de Setmana Santa del 2019.

Moltes retencions

Això ha generat retencions aquest divendres al matí, sobretot a l’AP-7, on s’ha arribat als 19 quilòmetres d’aturades intermitents entre Santa Perpetua de Mogoda i Cardedeu. També s’hi han produït cues de 7 quilòmetres entre Martorell i Gelida, de 3 quilòmetres a Castellbisbal i de 2 a la Pobla de Montornès. Una altra de les vies més afectades és la C-17: circulació amb congestió durant 14 quilòmetres a l’alçada de Tagamanent en direcció Vic, per obres i una avaria. A la mateixa via hi ha hagut cues a Parets en un tram de nou quilòmetres i a Ripoll en un tram de dos.

També s’han registrat fins a 15 quilòmetres de retencions a la C-35/C-65 entre Maçanet i Llagostera i fins a 13 a la C-32 sud entre Sant Boi i Castelldefels, en sentit sud. També a la C-2 nord hi ha hagut un tram de 10 quilòmetres de circulació intensa amb aturades a Mataró. A la C-16 s’han fet cues de fins a 9 quilòmetres a Cercs en sentit nord i a l’N-340 hi han hagut retencions en un tram de 6 quilòmetres al Vendrell i 4 més a l’Arboç en sentit Tarragona. A més, hi han hagut problemes viaris a la C-33 a Parets, a la C-37 a la Vall d’en Bas, a la C-55 a Castellgalí, a la C-15 a Torrelavit, a la C-60 a la Roca del Vallès o a la C-31 a Viladecans, entre d’altres.

Tornada complicada

La previsió del Departament d’Interior és que al final d’aquest divendres el trànsit sortint de l’àrea metropolitana de Barcelona arribi a un volum d’entre 331.000 i 377.000 vehicles. Pel que fa a la sinistralitat, no s’ha registrat cap víctima mortal des del començament del dispositiu especial de Setmana Santa, el passat divendres 26 de març. Per la tornada s’esperen entre 524.800 i 585.000 vehicles entrant a l’àrea metropolitana entre les 12h del diumenge i les 22h de dilluns. Més risc d’embussos, per tant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa