La ronda de Dalt tindrà un passeig enjardinat nou a l’agost

La zona del davant del Mercat de la Vall d'Hebron es podrà utilitzar per fer activitats veïnals i culturals

La cobertura de sobre de la ronda de Dalt quedarà urbanitzada, serà per passejar i tindrà noves plantes i arbres a l’agost. Almenys durant 200 metres, que és l’espai que s’ha compromés el govern municipal a tenir enllestit a l’estiu. És el tram que connecta el Mercat de la Vall d’Hebron amb l’Institut Vall d’Hebron i és, segons l’Ajuntament, l’espai on hi ha hagut més consens a l’hora d’executar intervencions a curt termini.

Els veïns desitjarien que l’actuació fos més ambiciosa, recull l’ACN, però el govern municipal ho valora com una acció més per reduir la fractura urbana que suposa la via i sobre la que ja s’han invertit 16 milions d’euros en el que portem de mandat. Segons la informació municipal, amb les obres que s’inicien aquests dies es dona el tret de sortida la fase final d’un espai que cobrirà un total de 3.800 metres quadrats de superfície. A mitjans de febrer la llosa de la cobertura de la ronda de Dalt ja hauria d’estar completada i les setmanes següents s’acabaran d’instal·lar els serveis bàsics. 

Imatge aèria de com avancen les obres a la ronda de Dalt / Ajuntament de Barcelona

Imatge aèria de com avancen les obres a la ronda de Dalt / Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa, Ada Colau, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i la regidora d’Horta-Guinardó, Mercedes Vidal, han visitat aquest dissabte l’avenç de les actuacions de cobertura d’aquesta infraestructura viària entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. 

La ronda convertida en espai d’activitats

A l’agost ja hauria d’estar incorporada la totalitat de la infraestructura, incloent tres pèrgoles amb plantes i arbres que acabaran de bastir el nou passeig. La més gran de les tres estructures cobrirà 2.000 metres quadrats i recollirà energia solar amb plaques fotovoltaiques. A més, se situa al davant del mercat i és allà on es preveu utilitzar l’espai per acollir activitats com fires, actes veïnals o concerts

El projecte, que buscava a més millorar la connexió entre els dos costats de la ronda, ha comptat amb la participació ciutadana i es va incorporar propostes i consideracions dels propis veïns. De moment, però, només s’aplicaran sobre el tram dels 200 metres que comprén a partir de l’avinguda del Jordà i en direcció Llobregat.

Més informació

Nou comentari