Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La plantilla del metro farà vaga com a protesta per un canvi en la contractació
  • CA

La plantilla del metro ha decidit convocar vaga l’11 de gener contra un canvi de contractació impulsat per la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), segons informen fonts de la CGT. Es tracta d’un conflicte que porta setmanes gestant-se i que té l’origen en una sentència del Suprem sobre dues treballadores d’Aena que, tot i no afectar directament TMB, ha comportat un canvi en la via per aconseguir un contracte fix al grup de transports de la capital catalana.

Els treballadors s’han reunit avui en assemblea i la majoria d’ells han votat a favor de la vaga, que serà de dues hores per torn, i de manifestar-se el 28 de desembre. L’assemblea, que s’ha dividit en dos torns –un al matí i un a la tarda– ha viscut algun moment de tensió entre delegats sindicals, tot i que finalment no ha arribat a més.

Els Mossos d’Esquadra han fet també acte de presència al matí per demanar més distància. Els empleats han seguit les instruccions i els agents no han multat ningú.

Fonts de TMB van explicar a aquest diari que els canvis que s’estan introduint són per “adaptar-se a la llei” i que busquen la seguretat de la plantilla. A més, remarcaven que la intenció és resoldre la problemàtica de diversos empleats que tenen una situació contractual “que s’està estudiant”, i desitjaven arribar a una entesa amb els sindicats.

Fonts sindicals expressen que només es reuniran amb l’empresa a mediació amb el departament de Treball, un procediment habitual quan es convoca una vaga.

TMB veu l’acord “encarrilat”

Portaveus oficials de TMB detallen que divendres passat es va arribar a un acord amb cinc dels vuits sindicats que integren el comitè d’empresa pel que fa a la conversió de contractes temporals en indefinits, que és l’origen del conflicte. Els mateixos portaveus manifesten que els tres sindicats que no estan d’acord amb el pacte han impulsat l’assemblea i la vaga del gener. “Però el procés està encarrilat i en cap cas s’ha plantejat de manera unilateral, sinó dialogada”, matisen.

Més notícies
Seu de TMB, a la Zona Franca / TMB
Amenaça de conflicte laboral a TMB per un canvi a la contractació
Notícia: Amenaça de conflicte laboral a TMB per un canvi a la contractació
Comparteix
Una sentència del Suprem sobre dues treballadores d'Aena motiva les modificacions
Seu de TMB, a la Zona Franca / TMB
Alerta a TMB per diversos ciberatacs contra els seus sistemes
Notícia: Alerta a TMB per diversos ciberatacs contra els seus sistemes
Comparteix
Es desconeix l’origen de l’atac | Cap sistema crític s’ha vist afectat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa