Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Inici convuls de les negociacions entre sindicats i TMB pel nou conveni

Després de mesos amb les relacions trencades, la primera presa de contacte entre TMB i sindicats ha estat convulsa. El 25 d’octubre va ser la primera reunió en què el comitè d’empresa i la companyia de transport públic de Barcelona van començar un procés en què han de negociar el nou conveni, que va ser denunciat pels treballadors, el pas imprescindible per modificar-lo. 

[r:1]

Representants dels vuit sindicats de TMB van assistir a la reunió en nom de la plantilla en la primera trobada per al nou conveni. Per part de l’empresa ho van fer quatre directius, que formaran part de la comissió negociadora a la taula de reunions. L’elecció dels representants de TMB va enervar la Representació dels Treballadors, on estan els vuit sindicats, perquè consideraven que la companyia havia destinat membres que “no tenen la suficient capacitat operativa de negociació per a la negociació d’un conveni col·lectiu”. 

En el document que recull un resum del que va ser la primera trobada, al qual ha tingut accés aquest diari, es recull com els sindicats lamenten que, a diferència del que va passar en la negociació de l’anterior conveni, no hi ha directius d’àrea entre els representants de TMB. 

Fonts sindicals especifiquen al TOT Barcelona els quatre membres de la comitiva empresarial no tenen poder de decisió i que hauran de consultar als seus superiors, cosa que “dilatarà” el procés de negociació. Els representants de TMB són Joaquim Plaja, director del servei de projectes i obres d’infraestructura de Metro; Antonio Pérez, director de línies convencionals i automàtiques; Jesús Regidor, gerent d’algunes línies de metro; i Esther Chamorro, responsable de relacions laborals. 

TMB afegirà més directius a la taula

Des de TMB argumenten a aquest diari que els escollits “han estat designats com l’equip més idoni i estan plenament empoderats per a la negociació”. A més, diuen que “està previst que s’hi incorporin altres directius quan sigui necessari”. També defensen que els quatre representants acumulen un “bon coneixement” de la companyia, cosa que facilitarà la negociació i “l’entesa” amb els representants dels empleats. 

Contesten, així, que afegiran altres directius de TMB a la taula de reunió sobre el nou conveni davant les queixes dels sindicats. 

Busquen “dilatar la negociació”

La CGT va lamentar a través de les xarxes socials que el nou conseller delegat segueix “la mateixa política que en l’anterior conveni”. “Si no ve qui té capacitat d’arribar a acords, no n’hi haurà”, van avisar. Segons critiquen, TMB està buscant “dilatar la negociació” ja que amb directius de rang mig les converses s’allargaran perquè hauran de consultar cada avenç amb alts càrrecs de l’empresa. 

Des de CCOO han insinuat que l’empresa no té una bona “predisposició” respecte a la negociació en veure que a la taula falten dirigents com ara el director de Metro, el de Manteniment o el de Recursos Humans. 

A partir del 5 de novembre la taula es reunirà cada dimarts per avançar en la confecció d’un nou conveni. La negociació arriba després que els treballadors accedissin a recuperar el diàleg amb TMB. La relació entre els empleats i la companyia estava trencada arran de la crisi de l’amiant, i les úniques trobades que es donaven entre les dues parts es donaven en el marc de les vagues.

Després de 100 dies de gràcia, els sindicats van acceptar negociar amb la companyia per tenir un nou conveni. Les demandes que incloïen en les vagues estaran presents a la taula de negociació, com ara les relacionades amb l’amiant. 

Més notícies

Els treballadors del metro descarten noves vagues i negociaran amb TMB

Notícia: Els treballadors del metro descarten noves vagues i negociaran amb TMB
Comparteix
Els assistents a l'assemblea rebutgen la proposta d'aturades del comitè d'empresa i seuran amb l'empresa per negociar el nou conveni
Notícia: Els treballadors del metro descarten noves vagues i negociaran amb TMB - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fran bcn a octubre 29, 2019 | 19:43
    fran bcn octubre 29, 2019 | 19:43
    Es una vergonya que els treballadors de TMB puguin eternament de fer xantatge amb lo de sempre. No veuen que son un col·lectiu potser massa ben pagat que fins i tot podrien cobrar mes que un metge?. A sobre garrulos i molts no tenen ni la ESO...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa