Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors del metro descarten noves vagues i negociaran amb TMB
  • CA

Els treballadors del metro descarten, ara per ara, més vagues. L’assemblea ho ha decidit aquesta tarda en una votació, segons avancen fonts presents a l’assemblea al TOT Barcelona. La plantilla ha traslladat el desig de seure a negociar amb l’empresa el nou conveni, que caduca al desembre. El comitè d’empresa ha plantejat diverses opcions als treballadors que han assistit a l’assemblea: fer vaga els dies 3, 15 i 23 d’octubre i novembre o denunciar el conveni, és a dir, per començar a negociar.

La votació a la trobada de la plantilla ha donat la victòria a la posició que apostava per negociar el conveni. Aquest matí s’ha fet la primera part de l’assemblea, en què els treballadors tenien l’opció de plantejar altres alternatives a les dues que posava sobre la taula el comitè d’empresa. Al matí, però, no ha sorgit cap altra postura i aquesta tarda han constatat que volen reprendre la relació amb l’empresa, trencada des de fa mesos per la crisi de l’amiant. Per la seva banda, TMB ha evitat valorar, de moment, la decisió dels treballadors.

Fonts sindicals detallen a aquest diari que la seva intenció era negociar amb TMB però només sobre els cinc punts que van motivar les vagues dels últims mesos. Aquests punts eren l’automatització, acomiadaments improcedents, la gestió de la crisi de l’amiant, la bossa de treballadors d’estiu i el relleu de treballadors jubilats. La plantilla ha votat incloure aquests punts a la taula de negociacions amb la companyia, juntament amb la confecció d’un nou conveni. 

La denúncia del conveni és el primer tràmit per modificar l’existent. Es tracta d’un pas en què es comunica a l’empresa i al departament de Treball que la plantilla no està conforme amb el conveni i que el vol negociar. Si no es denuncia amb un mínim de tres mesos de marge, el conveni es prorroga amb una congelació salarial, segons indiquen fonts sindicals a aquest diari.​

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa