Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Primeres imatges del tren descarrilat a l’entrada de Barcelona
  • CA

A dos quarts de cinc de la tarda, un tren en direcció l’Hospitalet de Llobregat ha descarrilat a l’entrada de Barcelona quan passava per un dels túnels de Sagrera, a l’altura de Clot. Tal com ha informat Renfe, cap dels seixanta passatgers que transportava el comboi ha resultat ferit i de seguida han estat traslladats a un altre tren, que els ha dut al seu destí. Durant uns minuts, però, els passatgers han quedat atrapats dins del túnel i els Bombers de Barcelona han col·laborat en les tasques de rescat per poder fer el transbordament. Els cos ha publicat imatges de l’operatiu per rescatar el comboi de Renfe.

Imatges que ha publicat el cos de Bombers de Barcelona

Els motius del descarrilament

Renfe, que encara investiga el motiu dels fets, apunta que la sortida d’una peça formada per dos eixos d’un vagó ha estat la principal causant d’aquest incident.  Protecció Civil ha activat la prealerta Ferrocat mentre es feia en transbordament de tots els usuaris que estaven a l’interior del tren. Fins que els tècnics no encarrilin el tren, això sí, es circularà per una via única en tot aquest tram. Tot plegat provoca afectacions que al servei de les línies R1 i RG1, que prestaran dos trens per hora i sentit.

Incidències també als Ferrocarrils

No és l’única incidència d’aquest dijous al transport públic. La línia de Ferrocarrils de la Generalitat (FCG) que connecta Barcelona amb el Vallès Occidental han quedat afectada per un home que ha baixat a la via. Fonts de FCG han explicat al TOT que els trens no han pogut recuperar la marxa “fins que no hem pogut localitzar la persona”. “Quan veus a la via un element que no toca, has de circular amb més cura” han afegit per explicar tota la estona que el servei ha estat aturat. Passades les 16.20 hores, els trens ja circulaven amb normalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa