Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Seixanta passatgers queden atrapats en un tren a l’entrada de Barcelona
  • CA

Un tren de Rodalies de la línia Mataró – l’Hospitalet del Llobregat s’ha quedat atrapat en un túnel a l’entrada de Barcelona. Segons indiquen fonts internes de Renfe, el comboi ha patit una avaria cap a dos quarts de cinc de la tarda quan circulava per les vies de la Sagrera. La companyia apunta que la sortida d’una peça formada per dos eixos d’un vagó ha estat la principal causant d’aquest incident. Encara s’està investigant el motiu què ha pogut provocar aquest descarrilament de l’eix. En aquest sentit, l’ACN apunta que el tren ha sortit de la via en una zona on hi havia uns grans blocs de formigó al mig de la infraestructura. Segons aquesta mateixa informació, fonts d’Adif reconeix que hi havia aquests grans blocs, encara que ni confirmen ni descarten que siguin els responsables del descarrilament.

La seixantena de passatgers que viatjaven en aquest tren de la R1, cap d’ells ferits, han agut d’esperar per poder sortir dels vagons. Protecció Civil ha activat la prealerta Ferrocat mentre es feia en transbordament de tots els usuaris que estaven a l’interior del tren, que ja han estat evacuats. Fins que els tècnics no encarrilin el tren, això sí, es circularà per una via única en tot aquest tram. Tot plegat provoca afectacions que ja es fan notar al servei de les línies R1 i RG1, que prestaran dos trens per hora i sentit.

Desconcert entre els passatgers

L’escena ha provocat cert desconcert entre alguns dels passatgers, que a les xarxes han mostrat certa intranquil·litat pel que estava passat. Alguns d’ells han explicat que s’han aturat de cop i que han començat a veure efectius dels Bombers que hi anaven per fer les tasques de rescat. Les fonts consultades també apunten que s’està informant en tot moment a través de tots els seus canals oficials i de l’atenció al client. Alguns usuaris han compartit a les xarxes imatges que mostren com un dels eixos ha sortit de la via.

Les línies R1 i RG1 són algunes de les que més incidències han patit en el darrers anys, fet que les ha situat en el punt de mira de les crítiques per la puntualitat i per les deficiències del servei, sobretot quan hi ha temporals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ProuJa a març 09, 2023 | 19:08
    ProuJa març 09, 2023 | 19:08
    Alguna desgràcia més que no passi en aquest país?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa