Iberia cancel·la sis vols al Prat per la vaga d’aquest cap de setmana

Iberia ha hagut de cancel·lar sis vols per complir amb els serveis mínims decretats arran de la convocatòria de vaga al Prat. La companyia aèria ha cancel·lat tres vols demà i tres vols dissabte. Els treballadors faran la protesta els dies 30 i 31 després de desconvocar la vaga i tornar a convocar-la dues hores després ahir. L’empresa ha cancel·lat 104 vols a tot l’Estat, tal com ha avançat El Periódico

[r:1]

La reunió de mediació semblava que havia facilitat una solució quan el comitè d’empresa va desconvocar la protesta. Dues hores després, però, van anunciar que convocaven de nou la vaga davant la negativa d’Iberia a signar l’acord a què havien arribat. El pacte contemplava la creació d’una comissió de seguiment per assegurar el compliment de les demandes de la plantilla, que exigeix convertir en fixos 400 treballadors temporals.

Els serveis mínims decretats pel Ministeri de Foment són del 100% en vols domèstics a la resta de l’Estat -sense incloure les Balears, Canàries, Ceuta i Melilla-, el 53% en els vols internacionals i el 32% en els trajectes peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a cinc hores. 

Més cancel·lacions de Vueling

La cancel·lació de vols per part d’Iberia arriba després que Vueling en cancel·lés 92 per la vaga ahir. La protesta dels treballadors d’Iberia coincidirà amb la dels vigilants de seguretat de Trablisa, que van iniciar una vaga indefinida el 9 d’agost. Els serveis mínims decretats pel govern espanyol en el cas dels vigilants són del 90%, i la protesta ha anat acompanyada de polèmica ja que la plantilla ha denunciat Trablisa per vulnerar el dret a vaga.  

Nou comentari

Més notícies

Retrets creuats pel fracàs de les negociacions per acabar amb la vaga al Prat

UGT i Treball culpen Iberia, mentre que l’aerolínia es defensa i assegura que vol seguir negociant