Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat expedienta dues associacions de taxistes per “agressives”
  • CA

La Generalitat, a través de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), ha incoat un expedient sancionador contra les associacions Asociación Profesional Élite Taxi Barcelona i Asociación Taxi Project 2.0 per una suposada “conducta anticompetitiva”. En concret, l’ACCO considera que aquestes dues entitats, de les quals la cara visible és Tito Álvarez, podrien haver fet “actes de boicot, pràctiques agressives i actes de denigració, incitant als taxistes associats a Taxi Project, Elite Taxi i a la resta dels taxistes de l’AMB a què no s’adhereixin a la plataforma d’Uber o a donar-se de baixa del servei, amb l’objecte que Uber no pugui oferir serveis d’intermediació de transport de viatgers amb taxi”.

De totes maneres, fins que no conclogui la investigació de l’administració pública, en un termini màxim de 18 mesos, no es considera provat cap d’aquests fets. “La incoació de l’expedient en cap cas prejutja la resolució final i aquesta nota es limita a exposar els aspectes fonamentals de l’assumpte i no comporta cap presa de posició per part de l’ACCO sobre els fets assenyalats ni sobre la responsabilitat, ni tan sols provisional, de les entitats presumptament infractores”, explica l’autoritat, a través d’un comunicat.

“Ens volen silenciar”, denuncien els acusats

Les dues organitzacions ja han reaccionat a l’expedient sancionador de la Generalitat. “Ens volen silenciar”, ha denunciat Taxi Project, a través de les xarxes socials.

Des d’Élite Taxi, la mateixa tesi. “Hi ha llibertat de mercat, però no d’expressió?”, es pregunta Elite Taxi.

En diverses ocasions l’organització Élite Taxi, així com el seu portaveu, Tito Álvarez, han acusat de “traïdors” i “paneroles” els conductors de la multinacional nord-americana. També ha titllat els seus vehicles de cotxes “porqueria”.

Al novembre Élite Taxi va acusar Uber de saltar-se la tarifa i cobrar de més els clients. Élite Taxi va presentar aquest dimarts una denúncia davant l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) contra Uber per aplicar un import “considerablement superior” a la tarifa 3, que és la que permet a l’usuari pagar un preu tancat i no el que indica el taxímetre. L’associació ha adjuntat una sèrie d’exemples per demostrar les presumptes pràctiques de la multinacional, en què s’ofereix la tarifa tancada a un preu superior al que hauria d’indicar segons la fórmula facilitada per l’Imet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa