Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Élite Taxi acusa Uber de saltar-se la tarifa i cobrar de més els clients
  • CA

Élite Taxi va presentar aquest dimarts una denúncia davant l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) contra Uber per aplicar un import “considerablement superior” a la tarifa 3, que és la que permet a l’usuari pagar un preu tancat i no el que indica el taxímetre. L’associació ha adjuntat una sèrie d’exemples per demostrar les presumptes pràctiques de la multinacional, en què s’ofereix la tarifa tancada a un preu superior al que hauria d’indicar segons la fórmula facilitada per l’Imet.

Segons fan constar els taxistes, el preu tancat ha d’incloure la baixa de bandera (3,25 euros) més el preu per quilòmetre, des del punt d’origen a destí i en funció de l’allargada del trajecte, i l’import del suplement, si s’escau. Entre els exemples que exposa la denúncia, hi a un trajecte entre Plaça Catalunya i la Sagrada Família que hauria de ser ofert a 9,2 euros davant els 13,55 euros que apareix a l’app d’Uber, segons els taxistes.

Élite assenyala que l’incompliment d’Uber és “flagrant” i l’acusa d’estar-se “lucrant de forma indeguda a costa del client final”. TOT Barcelona ha intentat recollir la versió de la plataforma, però Uber no ha contestat de moment a aquest mitjà.

A més, Élite Taxi reclama que s’insti la plataforma a posar a disposició de l’IMET els serveis identificatius particulars com el dia, hora, destí, dades del taxistes, o la llicència, entre d’altres, per certificar el suposat incompliment en l’aplicació de la tarifa 3. També demana que es torni els diners als usuaris que s’hagin pogut veure perjudicats.

El passat agost, l’associació també va denunciar la plataforma perquè els taxistes que hi treballen no porten el distintiu identificatiu reglamentari que ha de ser “visible” pels usuaris a la part de darrere del cotxe. En aquest sentit, Élite anuncia que podria dur a terme noves accions de protesta.

Més notícies
Entrada al túnel de les Glòries, obert dissabte 6 de novembre de 2021 en sentit Besòs / ACN
Corregit un senyal de Glòries que provocava col·lapse de trànsit
Notícia: Corregit un senyal de Glòries que provocava col·lapse de trànsit
Comparteix
Indicava una maniobra que no és possible des de l'obertura del túnel en sentit Besòs
Vista de Sants Estació / Jordi Play
Un mosso novell deté un lladre i un fugitiu el primer dia de feina
Notícia: Un mosso novell deté un lladre i un fugitiu el primer dia de feina
Comparteix
L'agent en pràctiques va enxampar l'autor d'un furt i va identificar un individu amb una causa pendent a Sants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa