Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vallvidrera recupera la normalitat amb la represa del servei del funicular
  • CA

El Funicular de Vallvidrera ha reprès aquest dissabte el servei després de gairebé tot un mes aturat per treballs de manteniment. Aquestes obres de renovació de la infraestructura -que es realitzen de manera anual- va arrencar el passat 8 d’agost i han deixat els veïns del barri de Vallvidrera amb uns serveis mínims de transport i connexió amb la resta de la ciutat durant prop de tres setmanes.

Mentre ha tingut lloc aquesta actuació, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat a disposició dels afectats mitjans alternatius i extraordinaris de transport per carretera amb l’objectiu de poder mantenir les mateixes freqüències de pas que el funicular. De fet, els punts de parada del servei alternatiu es van situar al costat de les estacions ordinàries del funicular i funcionaven amb un horari de pas semblant a l’habitual. En aquest sentit, cal recordar que aquest recorregut té tres parades: Peu del Funicular, Carretera de les Aigües i Vallvidrera Superior.

Només en el cas concret de l’estació de Carretera de les Aigües, les persones usuàries que han requerit el servei l’han hagut de sol·licitar a través de l’intèrfon de la mateixa parada. La resta d’aturades han funcionat com a parades ordinàries.

Comprovacions per garantir un bon servei

Segons detallava a principis d’agost FGC, aquests treballs de manteniment del funicular ja completats formen part d’una revisió de la infraestructura que té lloc anualment i que pretén optimitzar la qualitat, fiabilitat i puntualitat del servei. L’actuació consisteix principalment en la comprovació de l’estat dels components mecànics del transport, inclosa la sala de màquines, i també en l’adequació del traçat i dels dos vehicles que hi circulen.

El bon funcionament del servei del funicular és essencial per als veïns de Vallvidrera, ja que es tracta de l’únic transport públic que tenen a la seva disposició per comunicar-se amb la resta de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa