Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El tancament del funicular a l’agost deixa Vallvidrera amb serveis mínims
  • CA

El Funicular de Vallvidrera tornarà a tancar aquest mes d’agost per poder dur a terme els treballs anuals de manteniment. Aquestes obres de renovació de la infraestructura arrencaran el pròxim 8 d’agost i s’allargaran fins al dia 26 d’aquest mateix mes, si no hi ha cap mena de contratemps.

Mentre tingui lloc aquesta actuació, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posarà en marxa mitjans alternatius de transport per carretera que haurien de permetre mantenir les mateixes freqüències de pas que el funicular. L’objectiu d’aquesta mesura extraordinària és poder garantir uns serveis mínims de connexió als veïns del barri de Vallvidrera durant aquest mes d’agost.

Noves parades al costat de les estacions

Segons ha detallat FGC, els punts de parada del servei alternatiu se situaran al costat de les estacions ordinàries del funicular i funcionaran amb un horari de pas semblant a l’habitual. En aquest sentit, cal recordar que aquest recorregut té tres parades: Peu del Funicular, Carretera de les Aigües i Vallvidrera Superior.

Només en el cas concret de l’estació de Carretera de les Aigües, les persones usuàries que vulguin fer servir el servei hauran de sol·licitar-lo a través de l’intèrfon de la mateixa parada. La resta d’aturades funcionaran com a parades ordinàries.

Revisió anual

Aquests treballs de manteniment del funicular formen part d’una revisió de la infraestructura que té lloc anualment i que pretén optimitzar la qualitat, fiabilitat i puntualitat del servei. L’actuació consisteix principalment en la comprovació de l’estat dels components mecànics del transport, inclosa la sala de màquines, i també en l’adequació del traçat i dels dos vehicles que hi circulen.

Una aturada “necessària”

El bon funcionament d’aquest servei és essencial per als veïns de Vallvidrera, ja que es tracta de l’únic transport públic que tenen a la seva disposició per comunicar-se amb la resta de la ciutat. “Aquesta és una situació regular que passa cada any. Nosaltres intentem que el servei substitutori sigui el millor possible, però acceptem que aquesta aturada és necessària“, apunta Clara Raich, una de les membres de la junta de l’Associació de Veïns de Vallvidrera.

Raich considera que el mes d’agost és el millor moment per fer aquest manteniment de la infraestructura, ja que la majoria dels veïns estan fora de vacances i no necessiten utilitzar el servei diàriament. Sobre el possible perjudici que pot suposar per als turistes que vulguin accedir al barri a l’estiu, aquesta veïna remarca que hi ha altres alternatives per poder arribar a la zona.

Des de l’associació veïnal es mostren satisfets amb el tracte que han rebut fins ara per part de FGC, amb qui tenen periòdicament una reunió per gestionar aquesta aturada per manteniment i altres problemes que es puguin derivar de servei del funicular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa