Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FGC tanca una de les seves línies pel coronavirus
  • CA

La L12 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) deixarà de funcionar mentre duri la crisi del coronavirus. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, el recorregut que va de les estacions de Sarrià fins a Reina Elisenda deixarà de ser operatiu. La decisió s’ha pres en consonància amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i el departament de Territori i Sostenibilitat.

Una altra de les línies que podrien deixar de funcionar és la L7, que va de Plaça Catalunya a Avinguda Tibidabo. Aquesta mesura, però, encara està en estudi, segons ha pogut saber aquest diari. En paral·lel, el sindicat CCOO ha informat que l’empresa començarà a treballar amb un servei 200 a partir de demà. Això vol dir que el servei que s’oferirà serà amb menys personal, menys trens i, per tant, més temps d’espera per als viatgers. 

A més, el mateix sindicat ha destacat que la plantilla es dividirà en dos grups per minimitzar el risc que un contagi afecti a tots els empleats i que el servei no pugui funcionar. Cada grup treballarà cinc dies i, després, tindrà cinc dies de festa en què l’altre grup el substituirà, segons CCOO. 

Aquestes mesures se sumen a d’altres que ja ha pres FGC, com ara suspendre les pràctiques d’estudiants que estaven a l’empresa. 

Reducció del 81,5% de la demanda 

En un comunicat difós per FGC, la companyia ha anunciat que a partir de dimarts 17 de març el servei en hora punta serà del 60% i durant la resta del dia del 40%. També ha detallat que la demanda d’avui ha caigut un 81,5% respecte al dilluns de la setmana passada. Amb relació a la quantitat de trens que circularan per hora en cada línia, en les hores punta quatre ho faran en la S1, quatre en la S2, sis a la L6 i sis a la L7. Durant la resta del dia hi haurà tres trens per hora a la S1 i la S2 i sis a les L6 i L7. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa