Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els primers AVE, un pas més a prop d’arribar a l’estació de la Sagrera

L’estació de la Sagrera de Barcelona veu l’arribada de l’alta velocitat cada cop més a prop. Segons ha confirmat Adif en un comunicat aquest dilluns, els treballs per a la instal·lació de les vies per on circularan els futurs trens de l’AVE ja han estat adjudicats a quatre empreses diferents per un preu total de gairebé 7,4 milions d’euros.

El muntatge d’aquesta infraestructura és essencial per poder permetre que els trens d’alta velocitat circulin per l’estació barcelonina, ja que no només donarà servei a les línies comercials, sinó que també servirà per garantir el manteniment i tractament més tècnic dels combois utilitzats.

En aquest sentit, la previsió és que s’habilitin un total de 18 vies diferents d’amplada “estàndard”, de les quals dues es destinaran al servei general d’alta velocitat i sis més prestaran altres serveis comercials que impliquin la utilització de trens de fins a 400 metres de llarg. Les deu vies restants s’utilitzaran per als diferents serveis tècnics i de manteniment dels combois que acabin el seu recorregut a la capital catalana.

Les quatre empreses que realitzaran aquests treballs seran FCC Construcción, Ferrovial, Copisa i Construcciones Rubau, i la previsió és que les obres es puguin finançar amb els fons Next Generation de la Unió Europea (UE). La instal·lació de les catenàries es durà a terme per fases per tal de garantir la continuïtat del servei ferroviari i evitar afectacions extraordinàries a les línies que actualment operen a les instal·lacions.

El 60% de les obres ja estan executades

Cal recordar que les obres de l’estació de la Sagrera es troben en el 60% de l’execució. De les tres plantes que es preveu que tingui la infraestructura, la inferior ja està completada, per on ara circulen trens de Rodalies de la línia Barcelona – Mataró i pròximament del recorregut Barcelona – Granollers – Girona.

El nivell intermedi, que acollirà el vestíbul de la instal·lació i l’aparcament, es troba en l’última fase d’execució. Adif treballa ara en el nivell superior, per on passarà l’alta velocitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a agost 22, 2022 | 14:40
    Luisnomeacuerdo agost 22, 2022 | 14:40
    Alta velocidad española, ahh no para los fascistas independentistas de tractoria es alta velocidad estatal. Tontos hasta decir basta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa