Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tardor d’afectacions a Renfe per les obres de l’estació de la Sagrera
  • CA

A partir de l’1 de setembre, els viatges de Renfe de Rodalies i mitja distància seran 100% gratuïts. Així ho va anunciar el govern espanyol per lluitar contra la inflació i alhora fomentar el transport públic. Serà així fins al 31 de desembre mitjançant uns abonaments que aniran amb una fiança de 10 o 20 euros segons el tipus de viatge. Ara bé, cal veure fins a quant s’incrementa la demanda d’aquest servei i si l’estat de la infraestructura, que gestiona Adif, és capaç o no d’absorbir l’increment.

Obres a la Sagrera, línies de Renfe afectades

I enmig d’aquesta gratuütat, alguns serveis de Renfe quedaran alterats per les obres que es duran a terme en el marc de l’estació de la Sagrera. Segons ha informat l’operador ferroviari, les obres provocaran afectacions en els trens entre el 17 de setembre i el 10 de desembre. Les principals línies afectades seran la R1, la R2 Nord i la R11, que no arribaran a Barcelona durant alguns caps de setmana.

Imatge d'arxiu de passatgers pujant a un tren de Renfe / ACN
Imatge d’arxiu de passatgers pujant a un tren de Renfe / ACN

Els trams afectats

La línia R1 iniciarà i finalitzarà el seu recorregut a Badalona entre el 17 i el 19 de setembre i els caps de setmana del 29 i 30 d’octubre i el 12 i el 13 de novembre. Així mateix, la R2 nord i la R11 no circularà entre Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal el 17 i el 18 de setembre i a partir del 19 de setembre iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Sant Andreu Comtal. Ara bé, Renfe “reprogramarà” els horaris per tal de poder millorar el servei.

Les obres de l’estació de la Sagrera ja han superat l’equador i Adif està “ultimant” el desenvolupament de la fase principal de les obres. Sobre el paper, abans que acabi el 2022 posarà en servei el traçat definitiu de la línia d’ample convencional Barcelona – Granollers – Girona i la nova estació de Rodalies de Sant Andreu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sofert usuari. a agost 11, 2022 | 07:02
    Sofert usuari. agost 11, 2022 | 07:02
    Com si no hi hagués ja prou enrenou......

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa