Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC reclama “avanços clars” per establir un peatge urbà a Barcelona

El grup municipal d’ERC ha participat aquest divendres en la mobilització d’una quarantena d’escoles de Barcelona per a la pacificació del trànsit i la reducció de la contaminació. “Els republicans també demanen accelerar la pacificació dels entorns
escolars, programada per aquest curs, i arribar al 25% d’ampliació d’espai per al vianant a tots els districtes tal com van proposar i acordar el juny passat”, ha exposat en una nota de premsa.

El grup reclama al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni que faci “avanços clars cap a l’establiment d’un peatge urbà de toxicitat” a la ciutat, així com la pacificació dels entorns escolars “en el termini d’un any” amb mobiliari urbà “de qualitat” i no tàctic. També volen un estudi contrastat per convertir en permanents aquelles intervencions provisionals fetes durant la pandèmia que s’hagin demostrat “exitoses”. I recorden, a més, que el ple del juny va aprovar les motos i les terrasses de la vorera a la calçada, donar prioritat als vianants quan el carrer tingui menys de 12 metres d’amplada i “tendir” a pacificar els laterals de grans avingudes, com ja es va fer fa anys al passeig de Gràcia.

A les concentracions de famílies, alumnat i mestres hi ha participat el regidor Max Zañartu i altres membres de la formació, indica ERC en un comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa