Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una trentena d’escoles canviarà el seu menú per fer-lo més saludable
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona preveu incorporar 30 escoles al projecte ‘Menjadors escolars més sans i sostenibles’, del qual ja en formen part sis centres i que comporta la implantació d’uns menús amb més proteïna vegetal –principalment llegums– i menys carn vermella o processada. La iniciativa, supervisada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, vol menjadors escolars més saludables als centres de la ciutat i per això va començar amb una prova pilot de sis centres que han millorat la dieta que ofereixen als seus alumnes.

Segons la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, el consistori havia detectat que la majoria d’estudiants consumien més carn de la recomanada i no arribaven a les cinc peces de fruita i verdura diàries.De moment seran 30 les escoles que s’incorporaran al projecte, mentre que s’ha consensuat amb el Consorci d’Educació de Barcelona que la resta de centres ho facin durant el curs vinent.

Producte ecològic i de proximitat

Actualment les 102 llars d’infants municipals de la capital catalana ja ofereixen menús que segueixen els criteris de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, amb més presència de proteïna vegetal i més producte ecològic i de proximitat. Tarafa ha detallat que els canvis no passen només pel consum de proteïnes, sinó que també inclouen una reducció dels productes precuinats o processats, un augment de l’ús de l’oli d’oliva “i procurar que les guarnicions siguin pràcticament sempre amanides”.

Les dades de l’Ajuntament revelen que el 78% d’infants de 3 i 4 anys i el 42% d’adolescents entre 13 i 19 anys fa un consum “excessiu” de carn, amb més de dues vegades a la setmana, que el 43% dels nens entre 8 i 9 anys mengen brioixeria i que el 80% d’adolescents prenen refrescos per sobre del que seria recomanable. A més, prop del 13% d’infants de 8 i 9 anys pateixen obesitat, una prevalença més alta a les escoles dels barris més desafavorits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa