Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | La rebaixa del preu del transport públic és una mesura eficaç?

Cop d’efecte del govern de Pedro Sánchez. Aquest dissabte anunciava una rebaixa molt substancial del preu del transport públic a partir de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre, en el marc del pla de xoc contra la inflació. Madrid retallarà un 50% el preu dels títols de transport que depenen de l’Estat -com Renfe i llarg recorregut- i reduirà un 30% les tarifes dels modes de transport de titularitat autonòmica i local, com el metro, el tramvia o les línies de bus.

I aquí és on la Generalitat s’ha vist empesa a actuar per tal que els usuaris catalans no quedin menys beneficiats que els de bona part de l’Estat. El Govern complementarà el descompte perquè tots els títols passin a costar la meitat als passatgers, segons va anunciar le conseller competent, Jordi Puigneró, que no obstant, va voler remarcar que la mesura aprovada per Madrid és “populista. De fet, la Generalitat també es veia pressionada l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que la va instar a completar la rebaixa aportant aquest 20% extra per arribar a la retallada de preu de la meitat.

Així queden els preus a Barcelona

La T-Usual .que permet fer viatges il·limitats durant tot un mes- baixarà de 40 euros a 20 euros en la primera zona tarifària, la que permet viatjar pel mateix cost dins de Barcelona i 35 municipis de la seva conurbació. Si són dues zones amb viatges il·limitats durant un mes, per desplaçar-se des de Barcelona a localitats com Sabadell, Rubí o Vilassar de Mar, el preu caurà de 53,83 euros a 26,93. L’altre títol més habitual, la T-Casual, passarà de costar 11,35 euros a 5,68 euros.

El descompte també s’estendrà a altres bitllets, com la T-Jove. La targeta que habilita per fer viatges il·limitats durant 90 dies a persones de fins a 25 anys es rebaixarà de 80 a 40 euros en el primer anell tarifari. D’aquesta manera, el transport públic es trobarà en preus que mai abans s’havien vist.

Quant costarà a la Generalitat?

La Generalitat estima que la despesa serà de 35 milions d’euros, 22 dels quals els aportarà el Govern català. La resta s’haurien de repartir entre els ajuntaments i els organismes de coordinació del transport metropolità.

Poll
Més notícies
Un viatgers a una màquina de venda de bitllets al metro de la L3 a l'estiu del 2021 / Jordi Play

Així quedaran els preus del transport públic amb la rebaixa del 50%

Notícia: Així quedaran els preus del transport públic amb la rebaixa del 50%
Comparteix
La T-Usual baixarà a 20 euros i la T-Casual, a 5,68 euros a la zona 1 a partir de setembre i durant tres mesos
Notícia: Així quedaran els preus del transport públic amb la rebaixa del 50% - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a juny 27, 2022 | 08:25
    Serafí Bandarra i Grataconys juny 27, 2022 | 08:25
    I als que tenim la t-4 que.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa