Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els parquímetres aplicaran la nova tarifa ambiental a partir de dilluns, amb la fase 1
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona fa coincidir la fase 1 amb l’estrena de la nova tarifa ambiental dels parquímetres, que incrementa de facto els preus per estacionar a la zona blava i verda i els gradua en funció del nivell d’emissions de cada vehicle. El consistori ha informat en un comunicat aquest dissabte que també reprendrà “el control del compliment de la normativa” en aquests aparcaments en superfície, és a dir, tornaran les multes a qui aparqui sense pagar. Durant la quarantena s’han acabat d’instal·lar tots els nous parquímetres, un nou model dissenyat expressament per a la ciutat.

Noves tarifes ambientals d’aparcament al carrer / Ajuntament de Barcelona

A més finalitzarà dilluns la flexibilització de les zones de càrrega i descàrrega i s’incrementarà l’oferta de transport públic. El trànsit privat s’ha refet molt durant la fase 0. “Durant aquesta setmana el trànsit privat a la ciutat ja ha estat superior al registrat durant els primers dies d’aplicació de l’Estat d’Alarma, amb un total de 879.000 desplaçaments diaris”, indica el govern municipal.

Més transport públic

El metro funcionarà al 83% de mitjana i al 92% durant la franja punta del matí –97% en el cas de les línies L1 i L5–. Els busos circularan al 70%, amb un 10% extra a les línies d’altes prestacions en les hores punta. No obstant, l’Ajuntament demana a la ciutadania que no viatgi en bus als matins si no és imprescindible: “La recomanació general és evitar la franja més freqüentada, de 7 a 9 del matí“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa