El Síndic revisarà els preus de recàrrega de vehicles elèctrics a Barcelona

La institució recorda que un dels objectius europeus és descarbonitzar el transport

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per estudiar el nivell dels preus i de la qualitat del servei de recàrrega de vehicles elèctrics a Barcelona en relació amb altres municipis i estats de la Unió Europea. En un comunicat, el Síndic recorda que un dels objectius europeus és descarbonitzar el transport i que l’electrificació de la mobilitat és una de les principals tecnologies per aconseguir-ho. La institució apunta que a l’estat espanyol hi ha 5.000 punts de càrrega de vehicles elèctrics, quatre vegades menys que a França i cinc vegades menys que a Alemanya.

A partir del 18 de gener, els vehicles elèctrics han de pagar per recarregar en qualsevol dels 500 punts públics que l’empresa Barcelona de Serveis Municipals té en aparcaments i a la via pública de la capital catalana. S’han establert diverses tarifes segons el tipus d’usuari, punt i horari i s’han previst abonaments. El Síndic recull que altres municipis de Catalunya també s’estan plantejant aquesta opció segons informacions publicades pels mitjans de comunicació.

El Síndic també assenyala que aquesta setmana s’ha conegut que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert un expedient sancionador contra la Unió Temporal d’Empreses (UTE) que gestiona les deu estacions de recàrrega de vehicles elèctrics per dèficits en la seva gestió.

Nou comentari