El metro recupera la normalitat aquest cap de setmana després de dos mesos d’obres

Els trams de la L1 i la L2 quedaran reoberts durant el cap de setmana i el de la L5 entrarà en servei dilluns

El metro de Barcelona començarà a recuperar la normalitat aquest cap de setmana després de més de dos mesos d’obres. A primera hora de dissabte quedarà normalitzat el tram Clot-Fondo de la L1, tancat des del passat 29 de juny, igual que el tram Paral·lel-Sagrada Família de la L2. El restabliment del servei entre les estacions de Can Vidalet i Collblanc de la L5 serà el pròxim dilluns dia 2 de setembre.

TMB ha anunciat que les obres de la L1, “l’actuació de manteniment extraordinari més important mai realitzada a la xarxa”, han acabat a temps després de posar al dia un sector del túnel, que passa per sota la Meridana, que té 65 anys d’antiguitat, i la seva continuació per Sant Andreu, posada en servei fa mig segle. Els treballs han servit per renovar 9.000 metres lineals de via simple i de tota la senyalització. La companyia pública volia obrir unes abans del termini anunciat –aquest divendres al vespre, com va avançar el TOT Barcelona– però finalment el ritme de les obres no ha permès avançar l’obertura.

Pel que fa a la L2, la Generalitat ha renovat la via en diferents trams –en total s’ha actuat en 1,5 kilòmetres– mitjançant la substitució de carrils i de les fixacions actuals per unes de noves. Els treballs de la L5, en canvi, estan relacionats amb l’última fase constructiva de la futura estació Ernest Lluch, que obrirà al públic el 2021.

Més informació

Nou comentari