Dues empreses de motos compartides rebutgen l’app única per a totes les companyies

Cooltra i Yego es posicionen contra la unió de tots els operadors en una aplicació mòbil

El projecte de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a les motos compartides a la capital de Barcelona ha unit les dues empreses principals del sector. Cooltra i Yego han emès un comunicat conjunt de rebuig a l’app única que proposen les administracions local i municipal perquè els usuaris accedeixin a les diverses opcions a través d’una plataforma sola. 

Per al responsable de màrqueting de Yego, Tim Ougeot, i el fundador d’e Cooltra, Timo Buetefisch, l’aplicació mòbil no soluciona la “sobrefragmentació” del sector, creada després del concurs públic que ha atorgat llicències a prop d’una vintena d’empreses. Això suposa reduir a 331 llicències les disponibles per a cada companyia, quan Cooltra disposa de més de 2.000. 

[r:1]

Tots dos demanen que “s’eliminin les empreses que operen sense legitimitat” i es donin més llicències per a “poder donar resposta al número gran d’usuaris d’aquest servei”. Amb tot, recorden que l’app única no és la solució al “problema de viabilitat” que pateixen alguns operadors després del repartiment de llicències. Els responsables de Cooltra i Yego xifren en 1.500 el mínim de motos per assegurar la continuïtat. 

A més, consideren que l’aplicació no eliminarà la necessitat d’instal·lar les apps de cada empresa, ja que arrencar la moto, obrir el bagul o parlar amb atenció al client es pot fer, “únicament”, des de l’app de cada operador. 

Els dos operadors es mostren favorables a una app única que aglutini totes les opcions de transport a Barcelona. Aquesta modalitat es coneix com a mobilitat integral, i suposa que en una plataforma sola els usuaris puguin reservar un taxi, un patinet elèctric, una moto compartida, un Cabify o consultar horaris de metro o bus. Precisament l’empresa de VTC aplica aquest mètode a Madrid, on a través de la seva app permet demanar un taxi o reservar un patinet elèctric. Cabify busca el mateix a Barcelona. 

Més informació

Nou comentari