Destituït el conseller delegat de TMB criticat pels sindicats

Enric Cañas queda substituït per petició de la nova presidenta de la companyia i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón

El fins ara conseller delegat de TMB, Enric Cañas, ha estat substituït per Gerardo Lertxundi. El canvi arriba després que la nova presidenta de l’empresa i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, en demanés el cap​ mitjançant una proposta de relleu. Cañas tenia altres càrrecs directius a TMB, que també deixa d’ocupar després de la decisió.

[r:1]

Els sindicats van traslladar al juliol a Alarcón que la interlocució amb l’empresa era “impossible” amb Cañas, segons fonts sindicals explicaven a aquest diari. Dies després que la plantilla decidís reprendre converses amb TMB per negociar el conveni, la presidenta de la companyia va proposar el relleu del ja exconseller delegat. 

El nou conseller delegat és un enginyer amb 18 anys d’experiència en empreses i projectes de mobilitat. Nascut a Sant Sebastià al 1960, Lertxundi assumeix el repte de la negociació del nou conveni amb els treballadors després de mesos de relacions trencades. A més, es posa al capdavant d’una empresa que afronta reptes com ara l’automatització, la reducció dels temps d’espera al metro, acabar la L9 o renovar la L1. 

[r:2]

Lertxundi va estudiar a la universitat de Navarra i ha estat en càrrecs directius des dels 90, primer en el sector privat i més endavant a l’administració. Entre la seva experiència hi ha la direcció gerent de la Compañía del Tranvía de San Sebastián i la direcció de Mobilitat de l’ajuntament de la ciutat. 

Al 2012 el nou directiu de TMB va fer el salt a Barcelona per impulsar la T-Mobilitat com a director general de la Societat Catalana per a la Mobilitat. Des del 2017 ha treballat al grup Vectalia, on ostentava el càrrec de director general d’operacions internacional.

Més informació

Nou comentari