Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els nous abonaments gratuïts de Renfe ja tenen data per adquirir-los
  • CA

La bonificació del 100% dels bitllets de Renfe aquesta tardor ja és una realitat. El consell de ministres del govern espanyol va aprovar definitivament dilluns el reial decret que permetrà subvencionar els abonaments d’algun dels serveis del transport públic, com el de les línies de Rodalies de Catalunya. Tanmateix, hi ha una pregunta que sobrevola l’ambient des que es va anunciar la mesura: quan es podran adquirir aquests abonaments gratuïts?

Aquesta pregunta ja té resposta. Els esperats bitllets gratuïts de Renfe es podran adquirir a partir del 24 d’agost, ja que la previsió és que la companyia suspengui la venda dels abonaments habituals amb l’entrada del pròxim mes de setembre. Aquesta suspensió s’allargarà almenys quatre mesos, el temps marcat pel govern espanyol durant el qual s’aplicarà aquesta bonificació del transport públic, que vol ser una resposta a l’actual situació inflació.

El servei de Rodalies de Catalunya tindrà un bitllet específic que funcionarà amb un sistema de dipòsit, és a dir, que per adquirir l’abonament s’haurà de fer un pagament previ que serà de 10 euros. Aquest import -que serà retornat un cop complerts aquests quatre mesos de bonificació- permetrà als usuaris realitzar trajectes il·limitats amb el servei de Rodalies entre l’1 de setembre i el 31 de desembre del 2022.

Aquesta fiança de 10 euros es retornarà en tots els casos sempre que Renfe pugui verificar que l’usuari ha realitzat un mínim de 16 viatges durant aquest període subvencionat.

Interrogants en la combinació de transports

La bonificació dels abonaments de Renfe, però, encara genera molts interrogants, sobretot pel que fa a la combinació amb altres serveis de transport que no seran gratuïts. En aquest sentit, cal recordar que els bitllets integrats per combinar ferrocarril i metro o bus només tindran un 50% de descompte i que el títol més usat, la T-Casual –successor de l’antiga T-10 de 10 viatges– estarà rebaixada únicament un 30% a causa de l’infrafinançament del transport públic a Catalunya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gema a agost 05, 2022 | 09:20
    Gema agost 05, 2022 | 09:20
    Y los que somos pensionistas, como será? Tengo un 40% y ya pague mi targeta. Mi pregunta que bonifica ion tenemos?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa