Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La primera fase del nou tramvia de la Diagonal ja té data d’estrena

L’estrena del nou tramvia de la Diagonal tindrà lloc d’aquí a un any. Aquesta és la previsió amb la qual treballa l’Ajuntament de Barcelona per enllestir la primera fase de la flamant infraestructura, que connectarà la plaça de les Glòries Catalanes amb la nova estació de Verdaguer. Així doncs, el primer tram d’aquest recorregut hauria d’estar en funcionament de cara al mes de març del 2024.

Segons informa Betevé, el consistori confia en poder culminar la urbanització d’aquesta primera fase d’obres a finals d’aquest 2023, de manera que la infraestructura hauria d’estar operativa a principis del pròxim any. La finalització dels treballs del primer tram -que permetrà connectar les estacions de Glòries i Verdaguer en només set minuts- hauria de coincidir amb l’inici de l’actuació per habilitar la segona part del recorregut, que s’allargarà fins a la plaça de Francesc Macià, on actualment finalitzen el servei les línies del tramvia operatives a la banda Llobregat.

Primera marquesina del nou recorregut

Cal recordar que els esforços se centren en aquesta primera fase d’obres en consolidar el tram de vies entre la plaça de les Glòries i el carrer de Girona de l’Eixample per l’avinguda Diagonal, un recorregut que preveu tenir tres noves parades. Precisament, fa només unes setmanes va tenir lloc un moment especialment icònic amb la col·locació de la primera marquesina que conformarà una de les estacions del flamant recorregut. Es tracta de l’estructura que formarà part de la nova estació de Sicília, que agafa el nom d’un dels carrers del districte de l’Eixample més pròxims a la parada.

Tant aquesta actuació com la col·locació fa prop d’un mes dels primers carrils de la infraestructura -que són d’acer revestit amb una capa de pintura grisa anticorrosiva i que fan 18 metres de llarg– s’emmarquen en aquesta primera fase d’obres del projecte i suposen un pas endavant sobretot simbòlic en un dels projectes estrella de l’executiu liderat per l’alcaldessa Ada Colau. La segona fase ja contempla allargar el tramvia fins a la plaça de Francesc Macià.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala peça a març 20, 2023 | 16:11
    Mala peça març 20, 2023 | 16:11
    la frau kolau, s'ha de deixar veure, ahir al camp nou, avui tramvia ... Tot perquè com que no fa res de bo, pensa, que apareixen en públic o pre inaugurant res, o inaugurant alguna cosa, farà pujar la seva popularitat
    • Icona del comentari de: Angels Perez a març 25, 2023 | 20:26
      Angels Perez març 25, 2023 | 20:26
      Pues para mí no, lo siento pero está dejando la ciudad feta una M. Limpiar más, más luz. Y si no Sra. COLAU vayase un finde a Madrid y tome nota lo bonita que está. A y el autobus 140 aqui un euro más y no sigo pues no acabariamos. H pagan impuestos!!!
  2. Icona del comentari de: xavier a març 20, 2023 | 16:19
    xavier març 20, 2023 | 16:19
    en aquest artivle no surt, pero a elnacional.cat hi ha una foto de la alcaldesa amb la armilla groga sota de la xaqueta, potser el coordinador de seguretat i salut de al obra li tenia que haver dit que es posa per sobre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa