Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ja hi ha data d’inici de la prohibició dels patinets al transport públic
  • CA

L’1 de febrer entrarà en vigor la prohibició d’accedir al transport públic amb patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal, una mesura que estarà vigent durant sis mesos. Així ho ha anunciat avui l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) en un comunicat i de fet no és cap sorpresa atès que el passat 19 de desembre l’ATM ja va instar els diferents operadors de mobilitat a incloure una prohibició temporal d’aquest tipus de vehicles mentre n’estudiava els possibles riscos.

Un cop realitzat l’anàlisi, ara la decisió ja és ferma. La prohibició inclou l’accés de patinets elèctrics i altres vehicles similars de mobilitat personal -inclou els patinets elèctrics plegats- tant als vehicles com a les instal·lacions, de tal manera que els qui la incompleixin hauran de pagar una multa de 200 euros.

Explosió i incendi en un vagó de FGC

Tot plegat es va precipitar arran de l’explosió d’un d’aquests aparells a l’interior d’un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) el 17 de novembre de l’any passat, que va provocar un incendi. El foc va obligar a aturar la circulació del tren, evacuar els passatgers i retirar de les vies el comboi, que anava en direcció a Sant Boi de Llobregat. La gravetat de l’episodi va fer que ATM decidís revisar l’assumpte amb profunditat i ara tindrà mig any per realitzar una proposta que en reguli l’accés.

En el mateix comunicat, l’ATM ha volgut destacar que amb aquesta decisió preval el principi de seguretat preventiva que regeix per als operadors pel que fa a la protecció d’usuaris, instal·lacions i treballadors.

Informació en tots els canals

A més, a partir de l’1 de febrer els operadors de transport públic i les administracions titulars dels seus serveis informaran de la prohibició per tots els canals. En paral·lel, durant aquests sis mesos s’impulsarà l’habilitació de places d’aparcament de patinets a les estacions ferroviàries i intercanviadors de bus. D’aquesta manera, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) adaptarà els Bicibox per als patinets elèctrics i fomentarà que els aparcaments d’enllaç ofereixin aquesta prestació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa