Cs denuncia Buch per prevaricació per permetre els talls a la Meridiana

El partit taronja porta el conseller i el director general de Seguretat a la Fiscalia

Cs ha registrat aquest dimecres una denúncia contra el conseller Intertior, Miquel Buch, i el director general de Seguretat de la Generalitat, Jordi Jardí, acusant-los de presumpta prevaricació per estar permetent els talls diaris a l’avinguda Meridianna de Barcelona.

La denúncia qüestiona que Buch empari les protestes sota el dret a manifestació i aporta informes “imparcials” dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana que els desaconsellen.

Així mateix, inclou el còmput de 129 denúncies aixecades pels cossos policials “que Mossos d’Esquadra no tramita”, ha dit el líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, en declaracions a la premsa després d’entregar la denúncia a la Fiscalia Superior de Catalunya.

Cs ja va anunciar la setmana passada que ho portaria a fiscali per la seva “permissibilitat pels talls sistemàtics de les vies públiques a Barcelona i a tot Catalunya”. Així ho ha anunciat durant el ple el diputat Matías Alonso, després que el partit taronja també interrogués el conseller sobre aquesta qüestió en la sessió de dimecres passat.

En la mateixa sessió Ciutadans va denunciar que el Govern permet les manifestacions que tallen cada vespre la Meridiana “de forma reiterada i si és precís violenta”. El conseller va insistir en què l’executiu s’empara en el dret a manifestació: “Menys amenaces i més escoltar el que li dic”. Alonso va negar que Cs estigués judicialitzant la política i va argumentar que la denúncia és “defensar els milers de catalans que veuen vulnerats els seus drets de forma continuada i en ocasions amb ús de la violència il·legítima”.

Nou comentari