Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Buch, sobre els talls de la Meridiana: “Protegim el dret de manifestació”
  • CA

Els talls de protesta per la sentència del Suprem contra els líders independentistes organitzats per Meridiana Resisteix continuen provocant enfrontaments polítics. En el marc de la sessió de control del Govern al Parlament, el diputat de Cs Jean Castel ha acusat el conseller d’Interior, Miquel Buch, de perjudicar milers de veïns i comerciants prioritzant la voluntat sectària de l’ANC per sobre dels drets de la majoria”.

El diputat taronja ha assegurat que Interior, que es nega a prohibir els talls cada vespre a la Meridiana, “col·labora amb els grups organitzats que atempten greument contra milers i milers de catalans, sotmetent-los als capricis de l’ANC. El separatisme té carta blanca al seu departament?”, li ha preguntat. El conseller Buch ha respost assegurant que “li agradi o no, en aquest país es protegeix el dret a la manifestació, i les persones es poden manifestar sigui quina sigui la seva ideologia”.

Castel, però, ha insistit: “No hi ha drets preeminents, conseller. El dret de protesta no està per damunt del de treballar o de la mobilitat. Vostè discrimina els veïns i usuaris de la Meridiana, que són dipositaris de drets tan sagrats com els del grupuscle de l’ANC que talla la Meridiana, si cal de forma violenta com s’ha vist reiteradament”, ha dit el diputat de Cs. En aquest sentit, ha remarcat que són “molts més els usuaris i veïns que no pas les desenes d’esvalotadors que tallen cada dia la Meridiana”.

El conseller d’Interior li ha replicat remarcant que “sembla que per a vostè les minories no es podrien manifestar, perquè afectarien la majoria. Vostès tenen una lògica de país on no hi hauria democràtica, i mentre vostès qüestionen el dret de manifestació, nosaltres el protegim. Amb els talls de la Meridiana no es fa cap il·legalitat, sinó que es protegeix el dret a manifestar-se, independentment de la ideologia”, ha conclòs el conseller.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa