L’Ajuntament de Barcelona n’ha tingut prou amb un dia per detectar que alguns conductors es colaven pels laterals de la Gran Via per evitar retencions amb el túnel de les Glòries i ha decidit prendre mesures. El gerent de Mobilitat del consistori, Manuel Valdés, ha anunciat al al programa ‘bàsics’ de betevé que els laterals de la Gran Via es controlaran amb càmeres per evitar les infraccions, de manera que “es col·locaran càmeres per sancionar els conductors d’aquells que hi circulin sense ser-ne veïns”.

El consistori insisteix que és millor entrar a la ciutat en transport públic per evitar cues. Aquest dilluns, primer dia laborable d’obertura del túnel en sentit Llobregat, es van produir rentencions considerables i algunes incidències, que l’Ajuntament remarca que es troben dins de les “les habituals en canvis de recorregut i no han estat superiors a les de la setmana passada”. De fet, insistreix que responen al desconcert habitual d’un primer dia de canvis.

Obertura del túnel de les Glòries en sentit Lloibregat ACN
Obertura del túnel de les Glòries en sentit Lloibregat ACN

Precisament, la intenció de fer les vies d’entrada a Barcelona més estretes —amb menys carrils per als cotxes i més per als autobusos— és, segons Valdés, promoure l’ús del transport públic. També ha recordat que “l’objectiu del túnel de les Glòries no és generar una nova connexió, sinó soterrar la que hi havia”. Fins a les 6 de la tarda, havien circulat pel nou túnel uns 25.500 vehicles dels 43.000 que fins ara entraven a Barcelona cada dia per les Glòries,

A més de la instal·lació de càmeres, l’Ajuntament no descarta ajustar una mica els semàfors en funció del comportament de la circulació en hora punta matinal, si bé confia que de forma progressiva els vehicles s’acostumin al nou túnel de Glòries. En qualsevol cas, caldrà esperar unes setmanes per veure si efectivament es redueix el flux de vehicles privats que entrin per aquesta gran artèria de la ciutat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: miquel puigpelat a abril 05, 2022 | 11:26
  miquel puigpelat abril 05, 2022 | 11:26
  "El consistori insisteix que és millor entrar a la ciutat en transport públic per evitar cues". El consistori no sap que no hi ha prou transport públic?. Que si tornes a casa de nit i vius fora de Ciutatcolau no hi ha transport públic?. Molta gent hem d'agafar al cotxe perquè no hi ha altres medis. Els grans beneficiats d'aquestes restriccions, són els pobles i ciutats de la resta de Catalunya, que per no poder baixar a la capital, les botigues, cinèmes, restaurants i negocis estan millorant el seu rendiment. Qui pot baixar a Barcelona al cine i a sopar en transport públic, si no pot tornar a casa seva?.
  • Icona del comentari de: Montse Torrent a abril 05, 2022 | 14:12
   Montse Torrent abril 05, 2022 | 14:12
   Tens tota la rao,totes les mases pican i elds extrems son dolents, No hi ha prou transport public,i s'ha comencat la casa per la teulada,com sempre
 2. Icona del comentari de: Ricard a abril 05, 2022 | 14:30
  Ricard abril 05, 2022 | 14:30
  La classe mitjana, la que financia l'administració pública, és la presa predilecta de Colau. Per contra els seus votants, cofois, tenen metro a tothora, que eviten pagar saltant els accessos de manera que la classe mitjana, un cop més ho financia, resignadament. El cotxe i l'habitatge, són les úniques fonts d'ingressos de Colau, multes als cotxes dels "pèrfids" conductors incloses. Aberrant.
 3. Icona del comentari de: Joanit a abril 05, 2022 | 17:44
  Joanit abril 05, 2022 | 17:44
  Tot plegat inaudit. Després de gaire bé 8 anys ens "regalen" un túnel que no serveix de res. No era millor deixar l'anell viari tal com estaba? S'hagués pugut fer un parc igualment. I aquest? trigarà 8 anys més a poder gaudir-ne al ciutadà? Com sempre a Barcelona es fa tot per troços. Anyoro la meva ciutat d'abans. A Madrid han fet varias obras monumentals en la quarta part de temps.
 4. Icona del comentari de: Jordi Piñana a abril 05, 2022 | 20:09
  Jordi Piñana abril 05, 2022 | 20:09
  Jo visc a Gran Via amb Bilbao quant torno a casa desde el maresme per on es suposa que haig d'entrar?? Quant surto del pàrquing Bilbao/Gran Via per anar direcció Mallorca/Entença per on i vaig ?

Nou comentari

Comparteix