Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una companyia ferroviària vol oferir la ruta Amsterdam-Brussel·les-Barcelona

Un tren nocturn que connecti Àmsterdam amb Barcelona, passant per Brussel·les i Portbou. Aquest és un dels projectes que estudia la companyia belga-neerlandesa fundada l’any 2021 European Sleeper.

Desembre de 2023: 3 rutes setmanals

La companyia ha presentat una sol·licitud a l’Autoritat de Consumidors i Mercats (ACM) neerlandesa per tal d’obtenir el permís per operar una ruta des d’Amsterdam Central i fins a la capital catalana amb un tren nocturn. Pel que fa als terminis, s’espera que aquest viatge amb tren nocturn sigui una realitat a partir del 10 de desembre de 2023, i la freqüència del nou servei de trens seria inicialment de 3 rutes setmanals. “Al principi 3 vegades per setmana; els dies de conducció es determinaran en funció de la sol·licitud d’aforament. Depenent de la disponibilitat d’equips, aquest servei es pot estendre a diari”, diu la companyia en la sol·licitud.

Barcelona ja està connectada via Amsterdam amb tren via París, però amb moltes parades intermèdies, transbordaments i durant el dia. En canvi, aquest tren no pararà a la capital francesa.

Quant durarà el viatge?

De fet, en el document la companyia fa una estimació del temps de viatge. El tren sortiria a les 17:50 hores d’Amsterdam Central i arribaria a Barcelona Sants a les 11:20 hores de l’endemà, és a dir, que el viatge tindrà una durada de disset hores i mitja. El trajecte invers tindria sortida des de Barcelona Sants a les 18.40h i arribaria a Àmsterdam l’endemà a les 12.10h.

Si ens fixem en la durada de la connexió entre Barcelona i Brussel·les, la ruta s’escurça a unes 15h, amb arribada a les 9h si sortim de Barcelona, i a si som a la capital belga per venir a Barcelona, pujaríem al tren a les 20.55h.

Estimació horària d’European Sleeper per al trajecte Àmsterdam-Barcelona

Les tarifes encara no es coneixen

A hores d’ara, però, la companyia encara no dona pistes sobre el preu d’aquest viatge. Sí en canvi, sobre les característiques del tren: serà un tren amb capacitat per a 884 persones: 108 places en cotxe-llit, 540 en llitera, una llitera de 36 seients amb espai per a les bicicletes, 120 places assegudes en vagó i 80 places en seient de més qualitat.

Abans que arribi el tren a Barcelona, la companyia operarà una primera ruta en els properes mesos: El primer tren nocturn d’European Sleeper ha de viatjar des de Brussel·les passant per Anvers, Rotterdam i Àmsterdam fins a Hannover, Berlín, Dresden, Bad Schandau i finalment Praga.

Més notícies
Un vagó de l''hyperloop', el tren ultraràpid que aspira a circular a partir de 2030 / Zeleros

El tren ultraràpid promogut per Elon Musk que vol unir Barcelona amb París

Notícia: El tren ultraràpid promogut per Elon Musk que vol unir Barcelona amb París
Comparteix
Una companyia valenciana dissenya un prototip que aspira a connectar la capital catalana amb la francesa en 90 minuts
Notícia: El tren ultraràpid promogut per Elon Musk que vol unir Barcelona amb París - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a agost 03, 2022 | 11:39
    Jordi agost 03, 2022 | 11:39
    Quine maravella, poguerne gaudir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa