Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els abonaments gratuïts de Renfe ja estan disponibles: com adquirir-los
  • CA

Els bitllets gratuïts de Renfe ja es poden adquirir. L’esperada data ha arribat i els usuaris del transport públic tenen des d’aquest dimecres a la seva disposició els abonaments, que entraran en vigor el pròxim 1 de setembre. Tanmateix, com es poden aconseguir aquests tiquets i quina documentació s’ha de presentar per obtenir-los?

Dues opcions

Les persones interessades tenen dues opcions principals per poder adquirir aquests abonaments bonificats al 100%. Per una banda, els usuaris poden comprar aquests bitllets de manera telemàtica a través de l’aplicació oficial de la companyia Renfe o de la pàgina web, on caldrà aportar tota una sèrie de dades com el número de DNI o el telèfon de contacte que ja es podien anar emplenant des del passat 8 d’agost. Un cop realitzar el tràmit, els passatgers rebran un codi QR que podran descarregar i que els servirà per accedir a les estacions o obtenir el tiquet físic.

L'accés al passadís situat al vestíbul de Renfe. | Adrià Lizanda
Vestíbul de Renfe a l’estació de plaça Catalunya. | Adrià Lizanda

Per altra banda, els usuaris que ho prefereixin poden obtenir els abonaments de manera presencial a les màquines d’autovenda ubicades a les diferents estacions de la xarxa de Rodalies o a través de les mateixes taquilles. En aquest darrer cas, els interessats hauran de presentar a l’operador el seu document d’identitat, ja que el número que figura en aquest es gravarà en els bitllets juntament amb el telèfon mòbil del passatger.

Fiança de 10 euros que es retornarà

Ambdues opcions -tant la telemàtica com la presencial- requereixen que els usuaris dipositin una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 euros per als trajectes de mitja distància o els trens Avant. Tal com ja es va detallar a principis d’agost i seguint el criteri que figura en el decret aprovat pel govern espanyol, el dipòsit abonat pels viatgers es retornarà si a finals del mes de desembre s’ha realitzat un mínim de quatre viatges mensuals, 16 en total. En cas de no complir-se aquesta condició la fiança no serà retornada.

Aquesta bonificació del transport públic vol ser una resposta a l’actual situació inflació i estarà en vigor fins al 31 de desembre d’aquest 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa