Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern de Colau ataca la sentència contra la ZBE: “No té cap ni peus”

El govern de l’alcaldessa Ada Colau s’ha declarat perplex aquest dilluns després de conèixer les sis sentències amb què el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya declara nul·la l’ordenança que restringeix la circulació de vehicles sense etiqueta ambiental i que, al capdavall, anul·la la Zona de Baixes Emissions. “Quan totes les institucions proposen ser més exigents per millorar la qualitat de l’aire, aquesta sentència apunta a un altre període històric, té fortes contradiccions i hi ha aspectes que no tenen cap ni peus”, ha criticat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, que ha recordat que les resolucions no són fermes i que, mentrestant, les limitacionsal trànsit continuen vigents per ara.

“Si demà un vehicle que no disposa d’etiqueta entra a Barcelona o a la zona interrondes en l’horari no permès serà multat“, ha aclarit Badia. Una de les entitats demandants, la Plataforma d’Afectats per Restriccions Circulatòries, té previst demanat al TSJC que la sentència s’executi de manera provisional i que els vehicles exclosos de la ZBE puguin tornar a transitar-hi de seguida mentre no es resol els recursos que l’Ajuntament pugui presentar.

Tot i que resulta previsible que sí que ho farà, l’Ajuntament no ha anunciat encara si apel·larà contra els pronunciaments que deroguen la ZBE. Badia ha justificat que el consistori estudia amb deteniment el contingut de les sentències. La decisió es podria prendre aquest dimarts, quan els ajuntaments de les cinc ciutats que engloba la ZBE (Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Esplugues i Cornellà), la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona es reuniran per abordar l’escenari que s’obre i que posa en qüestió la principal mesura implantada a Barcelona i el seu entorn per intentar reducir els índexs de contaminació.

Badia ha advertit que “els veïns que pateixen la contaminació” podrien quedar “desprotegits” si la sentència del TSJC s’acaba declarant ferma. En aquest sentit, ha adduït que les zones de baixes emissions estan generalitzades a més de 300 ciutats europees, que el Govern espanyol les obligarà a implantar a partir de l’any que ve i que la Generalitat les generalitzarà a tots els municipis de més de 25.000 habitants.

El regidor ha esgrimit que “Europa i la legislació van en una altra direcció” a la que guia les sentències conegudes aquest dilluns i ha considerat que es produeix un “xoc jurídic” entre el TSJC i la Justícia europea, que té oberta una causa contra l’Estat espanyol pels imcompliments dels llindars de contaminació atmosfèrica a Madrid, Barcelona i les seves àrees metropolitanes. “Europa ens demana que justifiquem cadascuna de les moratòries que hem fet a la ZBE. Als informes ens diuen quen fa 10 anys que no complim amb els índexs i evidencien que, malauradament, Barcelona no compleix amb els llindars europeus”, ha lamentat Badia.

Més notícies
Protesta de cotxes històrics al passeig de Gràcia contra la ZBE / SB

Els conductors artífexs de la fi de la ZBE demanen circular ja sense traves

Notícia: Els conductors artífexs de la fi de la ZBE demanen circular ja sense traves
Comparteix
Una de les entitats demandants sol·licita que els cotxes exclosos tornin a transitar encara que l'Ajuntament presenti recurs
Cartell indicatiu de la ZBE / Àlex Recolons (ACN)

El TSJC anul·la la ZBE de Barcelona per “deficiències” i “excés”

Notícia: El TSJC anul·la la ZBE de Barcelona per “deficiències” i “excés”
Comparteix
El tribunal afirma que l'Ajuntament no justifica prou bé la mesura i considera que sobrepassa les seves competències
Cotxes i motos circulen per un punt de la Ronda del Mig de Barcelona / Pau Cortina (ACN)

Dues entitats plantegen que cap vehicle privat circuli a Barcelona

Notícia: Dues entitats plantegen que cap vehicle privat circuli a Barcelona
Comparteix
“Convidem a la gent a compartir les seves maneres de moure’s de forma més sostenible”, demanen
Bombers apagant l'incendi en un iot al Port Olímpic / Bombers de Barcelona

Un incendi en un iot amarrat al Port Olímpic obliga els bombers a actuar

Notícia: Un incendi en un iot amarrat al Port Olímpic obliga els bombers a actuar
Comparteix
Els agents han aconseguit sufocar el foc, que no ha causat ferits ni ha vessat combustible al mar

Comentaris

 1. Icona del comentari de: joandoménec a març 21, 2022 | 19:43
  joandoménec març 21, 2022 | 19:43
  Senyora Colau, les sentències s'han de complir oi? Colla d'arreplegats!!
 2. Icona del comentari de: Panda de fariseus a març 21, 2022 | 19:55
  Panda de fariseus març 21, 2022 | 19:55
  Quin mal perdre que tenen aquests talibans. La sentència impedeix seguir multant. Si ho fan estàn destacant i quedaran com el que són. Uns espanyolistes que només es queixen de les lleis espanyoles quan són ells els que surten escaldats.
  • Icona del comentari de: Delfí Artós a març 21, 2022 | 22:35
   Delfí Artós març 21, 2022 | 22:35
   A les que no t'agraden, o les aplica qui no t'agrada dins del nostre país, en dius "espanyoles" ? Quan ens les apliquin des d'Espanya, tard i malament, les acceptaràs perquè és qui mana i aleshores restaràs mut. Ens cal més sentit d'estat i més sentit comú.
 3. Icona del comentari de: Independence Process a març 21, 2022 | 20:18
  Independence Process març 21, 2022 | 20:18
  Els jutges espanyols s'han llegit la nova llei de trànsit espanyola que comença a aplicar-se avui ? Entre altres coses l'esmentada nova llei parla de les Zones de Baixes Emissions : "No respectar les restriccions de circulació pels episodis de contaminació i de les zones de les baixes emissions comporta una infracció greu amb una sanció de 200€." Si la llei espanyola sancionarà per no respectar les restriccions de les ZBE, és perquè preveu la creació d'aquestes zones. Als jutges espanyols els emprenya sempre que municipis i el govern catalans s'avancin a les lleis espanyoles. És això del que estem parlant. Desperteu-vos.
 4. Icona del comentari de: Vendetta a març 21, 2022 | 21:00
  Vendetta març 21, 2022 | 21:00
  Ni cap ni peus la vostra gestión talibans espero ke acabeu a la preso am llarges condenas
 5. Icona del comentari de: Fran BCN a març 21, 2022 | 21:15
  Fran BCN març 21, 2022 | 21:15
  Sr.Badia es vostè un fanàtic.taliban de.campionat
 6. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a març 21, 2022 | 21:19
  Tripartit no, gràcies març 21, 2022 | 21:19
  La Colau no es pot queixar- Al cap i a la fi, són els seus amics espanyols els que han anul·lat la ZBE
 7. Icona del comentari de: Lluis bcn a març 21, 2022 | 21:19
  Lluis bcn març 21, 2022 | 21:19
  No es pot.començar la.casa per la.teulada. Limitar la mobilitat.als jubilats.sense calers per un cotxe nou és molt injust, estic fart d.anar en transport públic i arribar petat als llocs. Estaria be fer excepcions però es clar, és molt còmode legislar desde posicions còmodes.
  • Icona del comentari de: Lluís Accent i Agut a març 21, 2022 | 23:00
   Lluís Accent i Agut març 21, 2022 | 23:00
   No ens intentis aixecar la camisa Lluís, a l'aglomeració de Barcelona, fer segons quins trajectes en automòbil, la major part, son més llargs en temps que en transport públic i per descomptat més cars. Sembla que no fas servir gaire el metro i que desconeguis que moltes persones que tenen vehicle privat a l'aglomeració de Barcelona, el fan servir sobretot els caps de setmana, mentre quotidianament, per anar a la feina i per a desplaçaments interiors fan servir majoritàriament el transport públic si més no abans de la malaurada pandèmia. Una altra cosa son els professionals que necessiten camionetes, furgonetes, petits camions, taxis... i els col·lectius que tenen vehicles antics de col·lecció que els fan servir escadusserament, potser es pot millorar o tenir en compte les al·legacions d'aquests col·lectius.
 8. Icona del comentari de: Carlos a març 21, 2022 | 21:44
  Carlos març 21, 2022 | 21:44
  Em doneu diners per canviar el meu vehicle?
  • Icona del comentari de: Carlitus a març 21, 2022 | 22:43
   Carlitus març 21, 2022 | 22:43
   Et donaríem diners per a escriure comentaris més consistents i més coherents. Quan es parla de l'antiguitat del "parc" automobilístic, el qual es va aconseguir en part "rejovenir" amb l'anomenada bombolla econòmica, però, que ara ja hi tornem a ésser amb un parc, no en fem tants d'escarafalls.
 9. Icona del comentari de: Damocles a març 21, 2022 | 22:07
  Damocles març 21, 2022 | 22:07
  Me encantaría que el señor Badía fuera uno más de los que por poder económico no pudiera hacer frente a la compra de un vehículo nuevo, o se ponga en la piel de los que no han podido acogerse a esta injusta medida...creía que a estos progres de pacotilla no les gustaba dejar a la gente fuera del sistema o bien dejarles atrás cómo así a sido...no merecéis estar el el Ayuntamiento y poco a poco los de vuestra misma ideología volveréis a la zona oscura, la misma de la que nunca debisteis de haber salido para dejar Barcelona hecha unos zorros...
  • Icona del comentari de: Espasa a març 21, 2022 | 22:36
   Espasa març 21, 2022 | 22:36
   Qui comentari més cínic. Quin fàstic.
 10. Icona del comentari de: Joaquím a març 22, 2022 | 00:06
  Joaquím març 22, 2022 | 00:06
  Ja que amb els imposts dels contribuents s'estan cambian el vehicles de neteja dels carrers, que a la fi són el nostres impostos... Perquè no em donan els diners per cambiarme tambe de cotxe i així no contaminar total són els nostres diners per a nosaltres i el nostre aire, prometo que si em pagan el cotxe amb els meus impostos no contaminare
 11. Icona del comentari de: Jordi a març 22, 2022 | 09:09
  Jordi març 22, 2022 | 09:09
  FrauColau va fer pintar de zona verda els grans aparcaments periferics de bcn, que des de llavors son quasi buits; es a dir: si vols cobrar lo mateix per aparcar en la Vall d´Hebron que al centre, es normal que tothom entri al centre.
 12. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 22, 2022 | 13:19
  Pere Llimonera i Citronell març 22, 2022 | 13:19
  Colau, tiene buenas intenciones pero no se entera de la misa, la mitad... Colau se ha colau y no ha estudiau, por eso anda de simpleza en simpleza y estorba mas que solucionar cosas; ademas de que tantas veces apoya a quien no debe y lo que no debe... es lo que tienen la falta de base, el 'pensamiento mágico', la inexperiencia la falta de conocimientos y la 'candidez'...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa