Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau estrena el seu ‘Obrim carrers’ amb una tarda sense cotxes a Gran de Gràcia i la Via Laietana
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona celebrarà aquest dissabte la primera edició del pla ‘Obrim Carrers’, i tancarà de les 17 hores a les 21 hores la Via Laietana i el carrer Gran de Gràcia, en una iniciativa que té com a objectiu “recuperar els carrers per a les persones”, i que es repetirà cada primer cap de setmana de mes.

El consistori tallarà el trànsit a la Via Laietana entre plaça Urquinaona i la plaça Antonio López, mentre que el carrer Gran de Gràcia es tancarà entre el carrer de Nil Fabra i la plaça de Nicolás Salmerón, ha detallat el consistori.

El districte de Gràcia ja fa anys que obre el carrer Gran a la ciutadania cada primer dissabte de mes, una iniciativa que “sempre ha estat molt ben rebuda” pels veïns, i que permet gaudir de el comerç de proximitat i de l’espai públic sense la pressió del trànsit, segons el govern municipal.

La Via Laietana també s’ha convertit en un espai per a vianants els dos últims anys per celebrar el Dia Sense Cotxes, una experiència que ara es repetirà cada mes perquè els barcelonins puguin realitzar diferents activitats familiars.

‘Obrim Carrers’ és una de les accions que ha activat l’Ajuntament de Barcelona per lluitar contra l’Emergència Climàtica, amb l’objectiu d’ampliar progressivament el nombre de carrers que se sumen a aquesta iniciativa.

El següent pas serà el primer cap de setmana de març, que s’uniran els talls a Creu Coberta i carrer de Sants el dissabte a la tarda i el carrer Aragó, entre Tarragona i avinguda Meridiana, el diumenge al matí, alliberant 209.780 metres quadrats pels que deixaran de circular uns 100.000 vehicles.

A partir d’aquí, el nombre de vies tallades al trànsit s’incrementarà de manera progressiva fins a sumar un total de deu carrers troncals de la ciutat, un per districte, a finals d’aquest any, amb l’objectiu de sensibilitzar els barcelonins sobre els beneficis de pacificar un carrer.

Més notícies
Artadi acusa Colau de copiar els ‘diumenges dels vianants’ de Trias a la Diagonal
Notícia: Artadi acusa Colau de copiar els ‘diumenges dels vianants’ de Trias a la Diagonal
Comparteix
La líder de Junts per Catalunya a l'Ajuntament critica les mesures anunciades per l'alcaldessa per al primer cap de setmana de cada mes
Barcelona tallarà el carrer Aragó un cop al mes per pacificar el trànsit
Notícia: Barcelona tallarà el carrer Aragó un cop al mes per pacificar el trànsit
Comparteix
L'alcaldessa Ada Colau anuncia la iniciativa, que s'estrenarà al febrer amb Gran de Gràcia i Via Laietana i incorporarà més artèries progressivament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa